Vi hade i alla fall tur med vädret

Hoyzer genrepade inför seriespelet med deltagande i Aprilcupen och det är nog tur att det ännu är ett par veckor till premiären. Trenden pekar dock rätt, där den första matchen var direkt dåligt genomförd av ett Hoyzerlag som dock blev bättre för varje match.

Äntligen var det dags för lite allvar! Den andra upplagan av Aprilcupen blev minst lika lyckad som den första. Förutom för Hoyzer. Den inledande matchen spelades mot Kronan och visade mest på genomgående tempofattigt och slarvigt spel från Hoyzers sida. Samtliga mål kom till efter grova individuella misstag, där dock John Hollingworths fräckis direkt i mål på avspark i andra halvleken var ett av få hoyzerska glädjeämnen. 1-3 slutade drabbningen där det mest såg ut som att de gulsvarta ville göra nåt annat än att spela boll.

Med den mardrömsstarten var laget piskade att vinna den följande matchen mot Partizan STHLM. Visst lämnade spelet en hel del att önska, men då uppehållsvädret övergick i regn och kyla var det som att Hoyzerspelarna började röra sig mer, kanske just för att hålla sig varma. Bägge lagen har dock stora problem att komma till de riktigt heta målchanserna.

Martina Bergman på väg igenom Partizanförsvaret

En bit i andra halvlek, i takt med att regnet tilltar ser Hoyzer ut att ha fått ett övertag och pressar tillbaks Partizan. Men som så ofta när ett lag ligger på och inte lyckas få in bollen vänder det snart åt andra hållet. En Partizanspelare får alldeles för enkelt klämma sig igenom ett mer än lovligt passivt Hoyzerförvar och sätter ledningen och det som visar sig bli matchens enda mål. Hoyzer har med två raka förluster missat slutspelet.

Däremot blir det spel om femteplatsen där trean i grupp B, BK Planekonomi, står för motståndet. Eftersom regnet börjar bli riktigt ihärdigt och Hoyzerspelarna hunnit bli rejält kalla får vi genast se ett mer löpvilligt och aggressivt gulsvart gäng än i de tidigare matcherna. Nu börjar äntligen lite linjer i spelet skönjas, bollen spelas på yta och chanserna kommer följaktligen. Ledningsmålet är dock en vacker individuell prestation av Fabian Lakander, som fintar bort sin försvarare och sedan målvakten innan han iskallt rullar bollen i mål.

Hoyzer fortsätter att skapa lägen i andra halvlek och låter inte motståndarna få särskilt mycket uträttat. Till skillnad från de två första matcherna är Hoyzerspelarna snabbare in i presspelet och mer följsamma i positionerna. Det som ändå slinker igenom tar Johan Javelius i Hoyzermålet hand om. Hoyzer hittar gång på gång in i ytan bakom Planekonomis backar, hinner bränna ett par frilägen, innan Fabian kan sätta sitt andra mål. 2-0 blir också slutresultatet och en femteplats allt som allt.

Känslan var ändå bra efteråt. De mindre bra insatserna i de två första matcherna var lätta att glömma när laget avslutade på ett bra vis. Spelmässigt finns det fortfarande enormt mycket att arbeta på, både som lag och individuellt. Det är såklart inte konstigt att spelarna är lite ringrostiga på försäsongen, men inställningen måste vara mer som i den sista matchen. Nu återstår ett fåtal träningstillfällen där det är enormt viktigt att gnugga på grundspelet, samt enkla fotbollsskills som förstatouch, skott och snabbare omställningar.

Cupmästare blev till slut Svineri Måndag som besegrade fjolårsmästarna Spöket med 2-1 i en finalmatch där alla målen kom till inom loppet av två minuter. Stort grattis till dem och tack till arrangörerna för en rolig cup. Nästa år jävlar!