Drömmål gav årets första Hoyzerseger

Efter en lång väntan har Hoyzers seriespel sparkat igång. Girlzen tjuvstartade redan förra veckan, men föll med 0-2 mot Sega Råttorna. På onsdagen var det så äntligen dags för årets första gula dag, då såväl herr- som damlaget spelade matcher.

Det bjöds på strålande vårväder och en soldränkt grusplan välkomnade Hoyzer Boyz och kvällens motståndare Ivar Lo Park Rangers till Hökarängen. Nästan lite för fint väder, då Johan Javelius i Hoyzermålet får starta med den lågt stående solen i ögonen. Matchen inleds trevande med många enkla misstag från båda lagen, men när premiärnerverna börjar lägga sig är det Hoyzer Boyz som kopplar ett klart grepp om matchen. Det ser ut som att startmotorn i den hoyzerska lagmaskinen klarat vintern förvånansvärt bra och stundtals bjuds på bländande kombinationsspel.

Chanserna kommer följaktligen och till slut sitter årets första hoyzerska seriemål signerat återvändaren Jacob Zocherman. Hoyzer fortsätter att ligga på, skapa lägen och Rangers ska vara rejält nöjda med att de bara ligger under med 0-1 i halvtid. Matchbilden förändras successivt i inledningen av andra halvlek, där ILPR får alltmer att säga till om och börjar skapa en del chanser kring Hoyzermålet.

Lagen byter chanser med varandra, men det är Hoyzer Boyz som får ett toppenläge att punktera matchen efter att Jacob medelst slit och hårt arbete vunnit en straff. Spelande coachen Anton Knopff slår straffen – över! Rangers får en boost efter straffmissen, samtidigt som det mesta av strukturen i Hoyzerspelet kollapsar. De gulsvarta spelar alltmer nervöst, tappar boll i farliga lägen och visar på allmänt dålig värdering av situationerna, bland annat genom att gång på gång stöta bort sig i defensiven.

Johan håller laget kvar i matchen med ett par kvalificerade räddningar, men efter svagt försvarsspel blir han lämnad med en ensam back mot tre motståndare, tar det första avslutet, men får se returen forceras i mål. 1-1 står sig de fyra återstående minuterna och sett till matchutvecklingen ska nog Hoyzer Boyz vara nöjda med att de fick med sig någon poäng över huvud taget. Å andra sidan borde de ha dödat matchen under de drygt 25 minuter de totalt ägde spelet.

Jacob Zochermans mål räckte inte till tre poäng…

Besvikna spelare begav sig därefter mot Västboda BP där Hoyzer Girlz ställdes mot TGC. Det är två lag som vill rulla boll, men där Girlzen tar initiativet en bit in i första halvlek. Det blir några halvchanser och nästan-lägen innan Sofia Hietala får bollen efter snyggt kombinationsspel och vid straffområdesgränsen smeker upp bollen i målvaktens högra kryss.

TGC lägger sig högre i banan och lyckas några gånger bryta Hoyzers uppspel vilket leder till farliga omställningar. Stabilt backspel och en trygg målvakt i Lollo Jonsson håller dock nollan intakt, tills en frispelad TGC-spelare får ett läge hon ogärna kan missa och det är kvitterat. Resten av halvleken är ett ställningskrig och inför matchens avslutande tjugo minuter är läget ovisst.

Efter paus blir spelet mer öppet. Båda lagen satsar mer på långbollar, men de leder sällan till farligheter. Istället är det på mitten som Hoyzer Girlz skapar sig ett övertag med stenhårt arbete och stundtals tufft spel. Det blir flera gånger farligt när backarna kliver upp i anfallet och det är Karin Hailee som klipper till halvvägs in på offensiv planhalva och får till en kanonträff som inte ens TGCs duktige målvakt klarar av att stoppa.

Måljublet slog förmodligen decibelrekord på Västboda och lär ha sänkt värdet på de exklusiva bostadsrätterna vid planen. TGC försöker få till en slutforcering, men Hoyzer Girlz håller undan och årets första Hoyzerseger är ett faktum! Den tillresta publiken fick se en gedigen hoyzersk laginsats med ett par riktiga drömmål. Om Hoyzer Girlz kan hålla den här nivån och dessutom får ytterligare förstärkning av sina notoriska målskyttar Anna Fernlund och Martina Bergman så blir det åka av på Västboda i år!

På det hela är fyra poäng av sex möjliga inte fy skam, men det sved såklart att Hoyzer Boyz inte kunde hålla den nivå de hade i första halvlek över hela matchen och förvaltat sina chanser bättre.