Sparkar Hoyzer Boyz Coach Knopff?

Kan det vara så att Coach Knopff är på väg att få sparken från posten som huvudtränare för Hoyzer Boyz? Ett rykte med oviss förankring i verkligheten gör gällande att så är faktum och att skälet är det uteblivna resultatet i seriepremiären.

Hoyzer Boyz fick inte riktigt den säsongsinledning laget önskade. Trots att man kontrollerade spelet under stora delar av matchen och skapade nog med lägen för en trepoängare blev det till slut 1-1 efter en svag avslutning.

Resultatet gör att Hoyzer Boyz just nu intar en position i mitten av tabellen, vilket tydligen inte är gott nog. För tidigt under fredagen spreds uppgifter om att lagets tränare, spelande coachen Anton Knopff, sitter löst och till och med kan få foten för det halvknackiga resultatet i premiäromgången.

Med blott 13 omgångar kvar att spela är det såklart inte orimligt att klubbledningen vill ha till en förändring för att förvandla Hoyzer till ett lag för toppen. Men det finns inga uppgifter eller ens spekulationer om vem som skulle kunna tänkas vara ersättare, även om tidigare AIK-tränaren Andreas Alms namn kom upp i en besläktad diskussionstråd.

Hoyzer Boyz kollapsade i premiärens andra halvlek. Här ligger försvarslinjen på linje.

Coach Knopff har tidigare fått utstå intern kritik för att han prioriterat bort matcher och träningar med Hoyzer för att istället göra en podd om amerikansk fotboll, samt spela brädspelet Warhammer. Laget har också lidit av en ihängande måltorka med ett lågt måsnitt under åren med Knopff som huvudtränare. Trots detta fick han utan reservationer förnyat förtroende då klubben höll stämma så sent som i mars.

Ryktet om Hoyzertränarens påtvingade avgång tros ha sitt ursprung i en post på den erkända mediekanalen Twitter. Källan är enligt vad Hoyzernytt erfar inte särskilt tillförlitlig, men har god insyn i klubbledningens arbete. Vi har förgäves sökt denne för en kommentar och får således säkert anledning att återkomma till ämnet.