Coach om spekulationerna: ”Jag skrattade mest”

I fredags läckte det ut uppgifter om att Hoyzer Boyz spelande coach Anton Knopff var på väg att få sparken efter det uteblivna resultatet i seriepremiären. Såhär några dagar senare har uppgifterna varken kunnat bekräftas eller dementeras, men Hoyzernytt fick i all hast en intervju med huvudpersonen, som avfärdar det hela som ogrundade spekulationer.

De allra flesta är vid det här laget luttrade av skandaler, turbulens, rykten och vilda spekulationer kring Svarta Gamens lag. I en annan klubb hade förmodligen spekulationerna om att klubbledningen skulle ge Coach Knopff sparken efter en halvdan inledning på säsongen (dvs misslyckat avancemang i Aprilcupen samt oavgjort i seriepremiären) ha skapat kaos, oro och förvirring. Men i Hoyzer är man van vid att det blåser hårt och kallt mest hela tiden. Nu bryts dock tystnaden av huvudpersonen själv, där han inte helt olikt tränarkollegan Andreas Alm nekar till att det skulle finnas någon grund i ryktena om hans påtvingade avgång. Dessutom får vi en snabbanalys av onsdagens 1-1-match mot Ivar Lo Park Rangers, där vi fick se en bra och en dålig halvlek av de gulsvarta.

Hur står det egentligen till? Kommer du att leda Hoyzer Boyz på måndagens träning och onsdagens match?
– Jag kommer att avstå måndagens träning för att försöka reda ut varför vi läcker onödig information till media. Andreas Backlund får ta över taktpinnen för träningen denna vecka. Sjävklart är jag där på söndag [sic!], skulle vara befängt att tro något annat.

Hur reagerade du på uppgifterna när de kom ut i media?
– Jag skrattade mest, hela havet stormar inte efter oavgjort mot favorittippat motstånd.

Har du haft några samtal om ditt vara eller icke vara som coach med klubbledningen?
– Nej, vi vet vad som är viktigt just nu: Fotboll, inte vilda osanna spekulationer.

Hoyzer är ju vana vid att vara i rampljuset, men hur påverkar såna här spekulationer stämningen i och kring laget?
– Sedan Hoyzers tillkomst har vi alltid krigat bäst i uppförsbacke. Dessa uttalanden tänder en glöd inom alla spelare, det är vi som svartmålas inte bara jag.

Nog om detta. Vad var dina samlade intryck från premiärmatchen mot Ivar Lo Park Rangers?
– Vi fick se Hoyzers bästa och sämsta sidor redan i premiären. I första halvlek är vi dominanta, visar på bra beslut och skär oss gång på gång genom motståndarna. I andra tryter konditionen och med det viljan och beslutsamheten. Summerat så har vi definitivt något att bygga på 2016.

Vad ska ni fila på till onsdagens match mot Team Fabulator?
– Det mentala. Fysiskt och taktiskt är vi där, mentalt är det fortfarande försäsong.

Slutligen en favorit i repris: Varför har Hoyzer Boyz så svårt att göra mål?
– Det kan vi inte konstatera än för 2016.