Sportchefen: ”Knopff har mitt fulla förtroende”

Hoyzer Boyz fick nöja sig med en pinne i premiären och därefter har det blåst kallt kring lagets chefstränare. Lagom till veckans omgång har stormen mojnat något, men istället tornar nya problem upp sig i horisonten.

I onsdags var det äntligen seriepremiär för Hoyzer Boyz och det såg ut att bli en lyckad sådan, då laget förde spelet ledde mot Ivar Lo Park Rangers i halvtid. I andra halvlek kollapsade dock det mesta av det ordnade Hoyzerspelet och när Rangers kvittering kom var den både väntad och rättvis.

Uppgifter gjorde dagarna efter matchen gällande att Coach Anton Knopff var på väg att få sparken efter klena sportsliga resultat och den strukturellt usla lagprestationen som präglade avslutningen. Men Knoppf fortsätter oförtrutet sitt arbete mot att göra Hoyzer Boyz till ett vinnande lag och imorgon onsdag är det dags för ny match. Denna gång mot bekanta Team Fabulator.

Hoyzer Boyz kommer dock till spel med en något bantad trupp där framför allt avsaknaden av Johan Javelius, målvakten som förmodligen var lagets bästa spelare sett över 40 minuter i premiören, kommer att bli märkbar. Lagkaptenen och spelande sportchefen Bjørnar Berger ger en kommentar inför matchen.

Läget i laget inför andra omgången?
– Försiktigt optimistisk. Det var svårt att veta vad för form laget var i efter en rekordkort försäsong och med motståndare som skulle vara bra framför mål, men det gick rätt hyfsat ändå.

Vad har ni tagit vara på efter premiärmatchen?
– Första halvleken var riktig bra. Vi spelade boll, var lugna och hade kontroll defensivt. Det tar vi med oss. Sen tar vi lärdom av den smått kaotiska andra halvleken.

Har du som sportchef några kommentarer till turerna kring Coach Knopff?
– Knopff har mitt fulla förtroende.

Truppen har drabbats av ett par svåra jobsposter, framför allt på målvaktssidan. Hur löser ni det?
– Vi har ju fått lite återbud då flera spelare tydligen ska kolla på TV, så det blir ju en utmaning. Dock kan vi inte förvänta att alla spelar alla matcher och vi har en relativt bred trupp. Några i laget får ta målvaktsplatsen. I sämsta fall blir det jag…

Hoyzer Boyz har av någon märklig anledning ofta underpresterat rejält mot just Team Fabulator. Hur ska ni göra för att bryta den trenden?
– Det hoyzerska psyket spelar ofta en betydande roll och vi har nog underskattad Team Fabulator vid flera tillfällen. Sen har vi ofta haft lite problem att ha spelövertag och föra matcher. Vi kan nog läsa ut mycket om årets lag utifrån hur vi agerar i den här matchen.

Syttonde mai dagen före match. Blir det studentmössa idag och betongkeps imorgon
– I år blir det ett väldigt avskalat firande. Självfallet blev det lite finare klädsel på jobbet och en trevlig middag. Men matchen blir nog inte lidande.

Team Fabulator vs. Hoyzer Boyz
Ons 18/5 kl 20.45
Hökarängens BP