Dubbelt upp för Hoyzer

Det händer inte ofta, men onsdagen den artonde maj kammade Svarta Gamens lag sex poäng. Både Hoyzer Girlz och Hoyzer Boyz stod för starka laginsatser i matcher som var svåra på lite olika vis och hade även den gemensamma nämnaren att bägge lagen saknade ordinarie målvakt.

Hoyzer Girlz hade en positiv trend att luta sig mot efter förra veckans seger. Men det är BK Benbrott som trampar gasen i botten och tar initiativet i matchen. Det blir mest till att försvara sig, men chanserna börjar rada upp sig. När Hoyzers backlinje går bort sig kan inte ens storspelande vikarierande målvakten Sofia Gustafsson göra mycket ensam med tre motspelare.

I och med 0-1-underläget kommer Hoyzer Girlz in i matchen på allvar och tillbringar alltmer tid på motståndarnas planhalva. Martina Bergman är ett ständigt hot mot Benbrotts backlinje och kan utnyttja lite slarv och rulla in kvitteringen. Anna Fernlund är en annan offensiv spelare som sprider fruktan hos motståndarna. Efter att resolut ha tacklat undan sin bevakare vinner Anna ett friläge och ensam med målvakt sätter hon kyligt 2-1 och Hoyzer Girlz har vänt!

Inte blir det sämre av att lagkapten Tara Svensson kan raka in en retur efter en rörig situation. 3-1 är halvtidsresultatet. BK Benbrott startar andra halvlek som den första med ett rejält spelövertag, men Hoyzer Girlz är hela tiden farliga i omställningarna. Pressen ger dock utdelning och i läget 3-2 är det rejäl nerv i matchen. Men Benbrott börjar se allt tröttare ut och Girlzen får mer tid med boll och en hel del välbehövliga spelavbrott.

Plötsligt är det Hoyzer Girlz som skapar de hetaste chanserna och i röran framför mål vid en inspark som går i ribban kan Andrea Kumlien sätta det förlösande 4-2-målet. Girlzen bevakar ledningen och Sofia kan med hjälp av uppoffrande medspelare och hjälpsamma stolpar hålla kassen tom på bollar. När domaren blåser av matchen vet jublet inga gränser och resultatet innebär att Hoyzer Girlz kliver upp på en tredjeplats i tabellen!

I Hoyzer Boyz var en av de mest ömmande frågorna hur laget skulle klara sig utan givne keepern Johan Javelius. I fjol blev det tre förluster på de matcher han inte stod. Lagkapten Björnar Berger offrade sig och drog på sig handskarna och gjorde med den äran att han höll nollan samtidigt som Hoyzers målkramp till slut lossnade!

Segern grundlades med total speldominans i första halvlek. Det är bokstavligen spel mot ett mål och Team Fabulator får ta till alla medel tillgängliga för att freda målet, inklusive sådant som borde ha givit både en och två straffsparkar, men domaren visade på en närmast manisk fixering vid att inte blåsa till hoyzersk fördel. Fabulators storspelande målvakt, en gnutta obeslutsamhet från de gulsvarta och en dos oflyt gör att det är mållöst i halvtid.

I normala fall tenderar frustrationen att ta över när målen inte kommer, men Hoyzer Boyz fortsätter att trumma på i andra halvlek, dock med fortsatt stora problem att få till det där sista. Till slut kan inte frenetiskt kämpande Fabulatorspelare och deras hårt ansatta målvakt stå emot längre. Två Hoyzerspelare missar John Hollingworths inspel innan fjolårets skyttekung Lars Gådeby sätter foten till och trycker in ledningsmålet.

Det blir grinigt på planen efter ett flertal tuffa närkamper och tjuvnyp, där domaren kategoriskt väljer att blåsa för Team Fabulators fördel. Jacob Zocherman tappar huvudet efter att liggande ha blivit trampad i en närkamp och fått frispark emot sig, kastar grus på motspelaren som gjort ner honom och får helt korrekt syna det gula kortet.

Men istället för en forcering från motståndarna spelar Hoyzer snyggt av femminutersutvisningen genom att hålla bollen inom laget och även skapa flera fina lägen. Väl fulltaliga är det inget snack om saken. Hoyzer öser på framåt och belönas med en dos tur då Anton Knopffs inspel styrs in i mål av en Fabulatorspelare. 2-0 och Hoyzer får lite arbetsro.

Motståndarspelarna tycks ha fått lite blodad tand efter självmålet och hjälper även till då Johns skott ändrar riktning och ställer målvakten. 3-0 blir också slutresultatet – en tämligen självklar seger som satt hårt inne. Hoyzer Boyz har ofta spelövertag och samtidigt svårt att göra mål på just Team Fabulator och därför var segern extra skön. Nu blir nästa omgång en renodlad seriefinal mot tabellettorna Din Bil Stockholm, som skuggas av Svarta Gamens herrar på samma poäng.