Tidig seriefinal på Hökarängen

Det är 272 dagar sedan Hoyzer Boyz senast förlorade en seriematch. Låt gå att årets säsong bara är två matcher gammal, men imorgon vill Svarta Gamens lag förlänga sviten genom att besegra det enda lag som ligger före i tabellen – Din Bil Stockholm.

Efter två förlorade poäng i premiären blev en planenlig seger mot Team Fabulator i förra gången. Högst välbehövligt med tanke på missnöjet som pyrt under ytan över den svaga sportsliga inledningen av året. Lite oväntat ligger Hoyzer Boyz ändå tvåa i tabellen, bara målskillnad bakom serieledarna Din Bil Stockholm vilka också är onsdagskvällens motståndare.

Om motståndarna finns inte mycket att säga mer än att det finns få saker i idrottsvärlden som är osexigare än lag som är döpta efter en företagssponsor. Din Bil slutade trea i division 7B ifjol, bakom seriekollegorna Ivar Lo Park Rangers och Shejkerna från Stureby. Hittills i år har de hunnit med att, liksom Hoyzer, tvåla till Team Fabulator. Och förra veckan blev det oavgjort i mötet med Uppta-getton FF.

Hoyzer Boyz får tillbaks trojkan Edgren, Javelius och Backlund, som enligt obekräftade källor var avstängda på disciplinära grunder förra omgången. Och de som spelade mot Team Fabulator visade att de inte kan borde vara alltför säkra på sina platser nu när de åter är disponibla.

Sannolikt får man klara sig utan lagkapten Bjørnar Berger, som gjorde det bra i den ovana rollen mellan stolparna mot Fabulator, även om han var sysslolös långa stunder. Även John Hardy Hollingworth och Marco Ortolani saknas mot Din Bil. Dessutom sägs tillståndet för Per Levin, som drabbats av svår pollenallergi, vara fortsatt kritiskt.

Återstår att se om Hoyzer Boyz kan rida vidare på de positiva tendenserna. Kanske får vi se nya serieledare på stamhaket Mickel Räv efter matchen, något som inte hör till vanligheterna!

Hoyzer Boyz vs. Din Bil Stockholm
Ons 25/5 kl 20.00
Hökarängens BP