Magplask för Hoyzer i toppmötet

Onsdagens toppmöte såg sett till spelkvaliteten ut som ett bottenmöte. Det var två lag som hade stora problem att vårda bollen och tycktes spela utan självförtroende. Hoyzer Boyz var det lag som slarvade mest, vilket också gjorde att man förlorade med matchens enda mål.

Det finns stunder i livet, händelser och framför allt fotbollsmatcher en helst vill glömma genast. Matchen mellan Hoyzer Boyz och Din Bil Stockholm var upplagd för att bli en rafflande fotbollsfest och en kamp om serieledningen. Men istället för att få snaska på fotbollsgodis fick de tillresta nöja sig med att suga på en gråsten, för det var verkligen ingen vidare fotbollsunderhållning det bjöds på.

Bägge lagen spelar ängsligt och ofokuserat, har extrema problem både med att värdera situationer och att slå ens den enklaste passning till rätt adressat. De chanser som uppstår beror med ett par undantag mest på slarv i motståndarlaget. Inte ens när Svarta Gamens förkämpar bjuds på ett numerärt överläge efter att ett felaktigt byte genererat Din Bil ett gult kort lyckas de gulsvarta ta initiativet i spelet. Hoyzer Boyz har i alla fall första halvlekens bästa målchans när Lars Gådeby styr bollen i stolpens insida. Halvtidsresultatet 0-0 sade dock det mesta om matchen såhär långt.

Inledningen av andra halvlek ser mer lovande ut och Hoyzer Boyz spelar sig fram till ett par fina lägen där Anton Knopff avslutar tätt utanför. Men just som hoppet tänds slår det om åt andra hållet. Efter ett pärlband av misstag, dåliga beslut och bristande positionsspel bjuds motståndarna på en chans de bara inte kan missa och 0-1 sitter som ett skrubbsår. Hoyzers spel säckar återigen ihop och de tillfällen där laget lyckas slå mer än två passningar mellan medspelare är lätträknade, trots att motståndarna inte ligger tätt på.

Det onödigt stressade spel som utmärkt större delen av matchen fortsätter och Din Bil kan, utan att spela särskilt bra fotboll, rada upp lägen som Johan Javelius med hjälp av målramen kan avvärja. I slutminuten dyker till slut läget upp efter att Hoyzer Boyz lyckas med ett av få väldigt fina kombinationsspel. Men en helt friställd Micke Ek lyckas sopren med målvakten inte får träff på bollen. Domaren blåser av och Svarta Gamens herrar kan notera årets första förlust, tillika den första nollpoängaren i seriespelet på 273 dagar.

Det finns stunder i livet, händelser och framför allt fotbollsmatcher en helst vill glömma genast. Det här var en sådan match.

Veckans AVGÅ!
Hoyzer köpte in tio nya kvalitetsbollar inför säsongen. På matchen var de dock allestädes frånvarande. Trots att Hoyzer Boyz var hemmalag tvingades de därför spela med motståndarnas alldeles för lätta plastgräsbollar. Det duger inte att gnälla på matchbollen – Ni som har bollarna ska ta med dem på match och träning!