Hoyzer Girlz krossade Runa

Det var spännande i ett par minuter. Sedan var det bara ett lag på planen och det var till rekordpublikens stora förtjusning Hoyzer Girlz! Runa BK hade inte mycket att sätta emot när den gulsvarta lagmaskinen kom igång.

Onsdagskvällen bjöd på strålande försommarväder och på Västboda BP bjöds det även på strålande fotboll från Hoyzer Girlz sida då de jagade sin tredje raka seger i och med mötet med de gamla antagonisterna Runa BK. Efter en något tveksam inledning tog Girlzen ett rejält tag om matchen och starkt bidragande till detta var Anna Fernlund. I Hoyzers första riktiga anfall rycker hon ifrån sin back och sätter ledningsmålet bakom Runas keeper efter att ha förvaltat sin egen skottretur. Därefter är  det mer eller mindre spel mot ett mål och Martina Bergman har ett par fina lägen att utöka.

Men det är Anna som ännu en gång står för en stark prestation som föranleder tvåan. Hon trycker undan sin bevakare och slår en perfekt passning till Sofia Hietala som bara har att raka in bollen i öppet mål. Innan vilan skriver även Lisa Öberg in sig i målprotokollet när hon påpassligt tar vara på en studsande retur. 3-0 i paus och den hoyzerska storpubliken stortrivs.

Anna Fernlund blev stor segerorganisatör med två mål och en assist.

Hoyzer Girlz fortsätter att spela fin fotboll i andra halvlek och varierar längre bollar i djupet med fint passningsspel som luckrar upp Runas defensiv. Dessutom går spelarna in med beslutsamhet i närkamperna vilket gör att de oftast tar kontroll över bollen. Motståndarna har inte mycket att säga till om mer än ett par fasta situationer och skott från distans. När Anna sätter sitt andra mål för kvällen är matchen totalt punkterad och även om Runa får in ett tröstmål är det aldrig något snack om saken. Hoyzer Girlz krossar Runa BK enligt konstens alla regler.

Med sin tredje raka seger är Hoyzer Girlz med i den täta toppstriden av division 1 blott två poäng efter serieledarna Sega Råttorna som dessutom har en match mer spelad.

Veckans AVGÅ!
Hoyzer Boyz, som fortsätter att spela långt under sin potential, trillade dit med klara 0-3 mot Uppta-getton. Svarta Gamens herrar gjorde ett helt okej motståndarlag bättre än de var då de stod för ännu en svag laginsats. Inte ett enda avslut på mål blev det denna gång, samtidigt som laget släpper in billiga mål. Det ser lojt, ängsligt och otydligt ut, slarvas kopiöst och bristen på offensiva spelidéer är frapperande. Agera Coach Knopff!