Läget i Hoyzer inför vårsäsongsavslutningen

Vi har nått den sjätte och sista omgången inför sommaruppehållet. Mycket står på spel för såväl Hoyzer Girlz, som jagar serieledning, som Hoyzer Boyz vilka vill bryta sin resultatmässigt urusla trend.

Det är skilda världar i Svarta Gamens lag just nu. Förra veckan inkasserade Hoyzer Girlz ännu en kassaskåpssäker seger vilket gör att de radat upp fyra raka vinster, tillika klubbrekord. För herrlaget blev det tredje raka utan varken poäng eller gjorda mål, vilket är ett bottenrekord i sig. När Girlzen ligger tvåa i tabellen, med en match mindre spelad än serieledarna, är Hoyzer Boyz nästjumbo. Svarta Gamens damer har gjort flest mål i sin serie, 10 fler på lika många matcher som herrarna som är näst sämst i sin division där också.

Nu skall sägas att Hoyzer Boyz absolut inte blivit utspelade i några matcher. Det är just det där sista med att komma till bra lägen och förvalta dem som gör att man är ett bottenlag istället för ett topplag. Långa stunder ser det bra ut i såväl defensiv som uppspelsfas, men sista fjärdedelen saknas något vilket även sportchef Björnar Berger höll med om efter förra veckans 0-2-förlust.
– Vi måste skapa fler chanser och ha mer kyla. Vi spelade dock mot ett bra försvar.

Förhoppningsvis lossnar det på onsdag då Hoyzer Boyz tar sig an AVGÅ ALLT. Motståndarna ligger på en tredjeplats i tabellen, vilket inte säger särskilt mycket. Känslan är att Hoyzer borde kunna slå alla lag i serien bara de får offensiven att stämma. Nu är ju måltorka snarare regel än undantag, i princip sedan senaste seriesegern 2012, men man kan tycka att nivån på motståndarna skulle öppna upp för lagets målskyttar. AVGÅ ALLT har visserligen snittat strax över två mål per match, men med nio insläppta verkar de inte helt kassaskåpssäkra bakåt.

En trepoängare inför uppehållet skulle ge lite arbetsro över sommaren och kanske kan det bli tal om värvningar till ett lag vars träningskontinuitet lämnar en hel del att önska. Det gör att det är svårt för Coach Knopff att göra några strategiska justeringar, öva varianter eller testa nya anfallssystem, vilket skulle behövas mer än någonsin.
– Vi har plats i truppen ett par spelare till, så om vi hittar några aktuella kan det vara läge för provspel, säger Berger som därmed öppnar upp för förstärkningar under sommarfönstret.
Samtidigt borde den befintliga truppen kunna höja sig både ett och två steg, så det är inte säkert att värvningar är nyckel till en roligare höst för Hoyzer Boyz.

Oavsett hur det går för Hoyzer Boyz i onsdagens drabbning kan vi redan nu konstatera att Hoyzer Girlz är de som håller gamnacken sträckt och som har stått för en rekordstark vår. Efter förlusten i premiären har det blivit idel segrar och självklart är Svarta Games damer även favoriter i matchen mot Ugglan FC. Drömmen om en första serieseger för Girlzen känns inte bara som en dröm, utan som en möjlighet. Klart är att truppen ser mer komplett ut än någonsin och lagspelet har gått ifrån klarhet till klarhet.

Vårsäsongens sista gula onsdag bjuder på två extremt viktiga matcher – missa inte chansen att se Hoyzer på plats och sedan ta sommarlov med förhoppningsvis glatt humör på stamhaket Mickel Räv!

Ugglan FC vs. Hoyzer Girlz
Ons 15/6 kl 19.45
Västboda BP

Hoyzer Boyz vs. AVGÅ ALLT
Ons 15/6 kl 20.45
Hökarängens BP