Berger ser fram emot omstarten

Om en vecka är det omstart av serierna! Hoyzer Boyz har haft svårt att få utdelning för sitt stundtals fina spel och gör man inga mål blir det också snålt med poäng. Lossnar det månne på onsdag?

Hoyzer Boyz har haft lätt för att hålla sig för skratt på sistone. Efter en lovande serieinledning drabbades laget av måltorka och har inte lyckats göra ett enda ynkligt mål på de senaste tre matcherna. Inför nästkommande onsdags match mot serietreorna Dynamit BK placerar sig Svarta Gamens herrar inte bättre än som nästjumbo.

Lagkapten Bjørnar Berger är dock inte överdrivet bekymrad, utan menar att spelet sett relativt bra ut, men där offensiven måste spetsas till och han ser fram emot onsdagens möte.
– Det blir roligt att komma igång igen, och det blir spännande och se hur laget ser ut efter sommaren. Det blir nog en jämn match, men första matchen efter uppehållet blir sällan speciellt välspelad, men ofta med mycket kamp.

Hur har du och laget konserverat formen?
– Personligen har jag provat ett högt maltintag, mycket sol och vila, fast har nu börjad uppköringen. Laget har haft träningar nästan hela sommaren med lite varierande närvaro. Spel på små ytor samt avslut har varit en gengångare på träningen.

Hur skulle du summera lagets prestation under vårsäsongen?
– Vi var inte sämre än något av de lag vi mött. Spelet var bra i perioder och riktig bra i några matcher. Passningsspelet har varit bra och vi spelade stundtals nästan bort serieledarna. Sen har försvarsspelet varit rätt stabilt. Men vi har problem framåt. Det blir lite för passivt på sista tredjedelen av planen och vi har lite problem att göra mål. Hela laget måste ta ansvar för att göra offensiven bättre. Sen är det viktigt att vi behåller det positiva inställingen, har det roligt och spelar en fotboll vi tycker om. Det är ju många poäng upp nu, så det blir nog mer ett fokus på att ta tre poäng i varje match.

Vem bryter Hoyzer Boyz fyra matcher långa måltorka?
– Jag tror nog att Lars (Gådeby) sätter den första, sen får vi hoppas på en ketchupeffekt som varar säsongen ut…