Segerreceptet: ”Minst en efterrätt om dagen”

Det började och slutade med förluster, men däremellan kammade Hoyzer Girlz hem fyra raka vinster i seriespelet! En prestation som inget av Svarta Gamens lag mäktat med tidigare. Nu ska laget gå för serieseger!

Hoyzer Girlz har gått från klarhet till klarhet under våren och med undantag av ett par plumpar i protokollet har det blivit idel trepoängare. Blott två pinnar bakom tabellettorna, men med tio matcher kvar att spela kan det både bli fågel, fisk och mittemellan för Svarta Gamens damer. Girlzens lagkapten Tara Svensson tror dock att laget kommer att fortsätta att spela bra och vinna matcher, bara man lyckas undvika eller snabbt ta sig ur de kollektiva svackor som då och då infinner sig.

På onsdag är det dags igen! Vad har du för tankar inför omstarten?
– Det kan bli en spännande andra halvlek av serien. Vi har visat att vi kan briljera! Insatserna under våren har varit imponerande! Det känns som vi har många bubblare vad det gäller att kamma hem titeln som årets skyttedrottning.

Hur har du och laget konserverat formen?
Jag kan bara tala för mig själv. Under semestern har jag laddat med minst en efterrätt om dagen för att bygga upp mig inför säsongstart.

Spelet har stundtals varit briljant och poängen har trillat in. Vad mer sätter du på plusskontot såhär långt?
– Att fler i laget börjat göra mål, att vi värvat fler spelare, varav två comebacker. Och det är kul att vi i Hoyzer Girlz och Boyz har stöttat varandra genom att komma på varandras matcher! Härligt att haft en egen pressfotograf på många av matcherna.

Har ni gnuggat på något speciellt som ni kan förbättra inför omstarten?
– Vi har faktiskt inte gjort något speciellt inför omstarten. Däremot är vi medvetna om våra brister. Vi måste hitta en lösning på den psykiska kollaps som från ingenstans kan ske mitt under match, det vill säga att hitta en metod som gör att vi kan komma ur den och fortsätta matchen på topp igen.

Ni har tätkänning mot topplagen. Går Hoyzer Girlz för serieseger?
– Ja, vi vill fortfarande vinna serien! På onsdag vinner vi!