Hoyzer Boyz nollade på nytt

Hoyzer Boyz hade hoppats att omstarten skulle innebära en nystart för laget som radat upp fyra raka matcher utan ett enda gjort mål. Istället blev det ungefär som vi vant oss vid.

Hoyzer Boyz kan inte göra mål! Så skulle säsongen såhär långt och kanske framför allt onsdagens match mot Dynamit BK kunna summeras. Men denna gång saknades verkligen inte chanser för Svarta Gamens lag, som visade stor offensiv lust och stundtals bra spel. Motståndarna gick mest på kontring och långbollar, vilket de gjorde med stor framgång då Hoyzers backlinje, framför allt i första halvlek, var minst sagt blek och otajt.

Passiviteten och den positionsmässiga skevheten i försvaret var dock inte bara backarnas fel. Oviljan att kliva in på motståndarna föranledde också matchens enda mål. Dynamits enda riktiga stjärna fick alldeles för mycket tid med boll och avlossade ett kanonskott från distans som förmodligen blir årets mål i serien. Snöpligt för Hoyzer Boyz som hade det mesta och bästa av spelet, men som var alldeles för bolltittande i defensiven och alltför ofta bjöd motståndarna på farliga omställningar.

Dynamit BK spelade efter ledningsmålet ännu mer på säkerhet och bjöds på en femminutersperiods överläge efter att Daniel Ek gått lite väl tufft in i en duell. Men Hoyzer fortsatte att såga sig igenom Dynamits köttmur, men saknade både kyla och flyt då lägena upptstod. Tyvärr innebar slutforceringen inget mål heller i denna match och Hoyzer Boyz mållösa svit förlängdes därmed till fem matcher(!)

Ska laget ta med sig något positivt från matchen så var det den offensiva viljan och hur laget transporterade boll. Dessutom tordes alla spelare gå på avslut när lägen uppstod, även om det var sådär med skärpan. Det såg stundtals rentav riktigt riktigt bra ut. Fortsätt så, tagga upp positionsspel och aggressivitet i defensiven och börja göra mål, så kan det ändå bli en trevlig höst för Hoyzer Boyz. Bara halva serien har gått!