Äntligen mål! Äntligen seger!

Hoyzer Boyz ökenvandring är över! Den förhatliga måltorkan blev sex serieomgångar lång och onsdagens två fullträffar innebar även den första segern på lika många omgångar.

Inte sedan den artonde maj hade Hoyzer Boyz gjort något mål i serien. Då, i den andra omgången, slog man Team Fabulator med 3-0 och många tordes drömma om toppstrid. Som ni vet blev det inte riktigt så. På onsdagskvällen ställdes laget åter mot tabelljumbon Fabulator och känslan var lite att det var nu eller aldrig som gällde!

Hoyzer Boyz ställde upp med ett för seriespelet nytt spelsystem, vilket i första halvlek mest ledde till förvirring och obalans i defensiven. Det märktes dock att det var två bottenlag som möttes och speciellt Team Fabulator hade svårt att förvalta de tillfällen de hade genom överlägen i omställningarna.

Det var istället Hoyzer som skapade de vassaste målchanserna där bollen räddades på mållinjen vid ett par tillfällen. Fabulator var dock inte helt ofarliga och efter slarvigt försvarsspel från de gulsvarta kunde de också ta ledningen. Det var också det sista som hände under matchens första halva.

Det märktes att Team Fabulator inte riktigt hade vanan inne att försvara en ledning. Albin Hagberg fick till slut lön för sitt slit på topp, fångade bollen när motståndarmålvakten var långt ute och lobbade iskallt in den i mål. Naturligtvis stort jubel då den långa måltorkan bröts!

Inte blev det sämre av att Michelle Edgren några minuter senare fick till en skön halvvolleyträff som lite väl lätt lurade en olycklig Fabulatorkeeper. Hoyzer fortsatte att skapa lägen för att punktera matchen, men ju närmare slutsignalen matchen led, desto nervösare blev det. Riktigt darrigt var det då motståndarna fick till en ribbträff, men så mycket farligare än så blev det inte. När domaren blåste av matchen stod det fortfarande två för Hoyzer och ett för Fabulator!

Naturligtvis var det oerhört skönt att se Hoyzer Boyz göra mål igen och inte blev det sämre av att de två fullträffarna räckte till seger! Det nya spelsystemet levererade, men det kommer krävas att truppen är mer överense om hur de ska agera i offensiv och defensiv om det ska fungera mot bättre motstånd än seriejumbon.

Hoyzer har genomgående spelat jämnt mot samtliga lag i serien, men just oförmågan att förvalta chanser har varit den stora skillnaden, till Svarta Gamens nackdel. Förhoppningsvis är det proppen ur nu, även om faktum kvarstår att det enda lag Hoyzer har vunnit mot i serien är just helgjutna jumbon Team Fabulator.