Tränarkaos i Hoyzer Boyz

I veckan gjorde Hoyzer Boyz sina första mål och tog sin första seger på drygt tre månader. Detta gjordes utan lagets officielle coach Anton Knopff som inte har synts till på lite drygt två veckor. Det dröjde inte lång tid innan det började cirkulera rykten om en kupp med målet att avsätta Knopff.

Turbulensen i Hoyzer Boyz är total! I nuläget verkar ingen veta säkert vem det är som bestämmer över det sportsliga upplägget. Redan innan sommaren blåste det hårt kring lagets sportsliga ledning och det spekulerades om tränaren Anton Knopffs avgång. Det ryktades om en comeback för guldcoachen från 2012, Michelle Edgren, men många avfärdade detta som naiva drömmar om fornstora dagar.

Efter sommaren har det dock hänt saker. Måltorkan häll i sig de två första omgångarna och källor med god insyn i klubben påstår att spelarna ska ha tagit saken i egna händer. I samband med att ordinarie tränare gick på vad som officiellt betecknas som ”ledighet” introducerades ett nytt spelsystem med målet vässa offensiven som så kapitalt misslyckats med målskyttet under i princip hela Coachs Knopffs träningsregim. Arkitekt till det nya spelsystemet? Michelle Edgren, som dessutom blev segerskytt i måstematchen mot Team Fabulator.

Edgren om Coach Knopff: ”Ingen kommentar”

Det hela liknar ett medelmåttigt filmmanus till en coup d’etat i den hoyzerska lagorganismen. Edgren fick efter onsdagsmatchen frågan om huruvida Knopff fortfarande var tränare för laget och svarade undvikande med ”ingen kommentar”. Hoyzernytt lyckades efter idogt grävande få fatt i Anton Knopff för en kommentar och förhoppningsvis lite klargöranden i härvan.

Stämmer det att du har tagit en timeout från Hoyzer och gått under jorden?
– Jag är borta av personliga skäl. Vissa har försökt kalla det semester men jag håller inte med.

Är du fortfarande tränare för Hoyzer Boyz, fått sparken, blivit avsatt eller avgått?
– Just nu tränas Hoyzer av en interrimtränare. Jag har fortfarande min titel.

Har du haft några samtal med klubbledningen under den senaste tidens motgångar, eller andra indikationer på att du skulle sitta löst som Coach?
– Så länge som du inte ligger etta sitter du löst. Den här sporten handlar om att vinna. Vi har inte haft några samtal i ämnet.

I din frånvaro har ett nytt spelsystem introducerats. Har du själv varit inblandad i detta?
– Det har jag inte.

Hur väl känner du till det nya spelsystemet?
– Det gör jag inte, har valt att inte försöka influera under min frånvaro.

När är du tillbaks i Hoyzer Boyz?
– Allt pekar på nästa vecka.

Är det då som tränare eller enbart spelare?
– Det står tränare på min arbetsbeskrivning. Om något ändras kommer vi ta det inom laget först, inte i media.