Förskingringshärva skakar Hoyzer

En sportsligt framgångsrik vecka till trots blåser det hårt kring fotbollsklubben Hoyzer. Denna gång på grund av misstänkt ekonomisk förskingring som hotar balansen i klubbens ekonomi.

Den gångna veckan har gått i Svarta Gamens tecken, där Hoyzer Boyz efter en kämpig period på sju mållösa matcher nu har fem matcher utan förlust och dessutom ett säkrat kontrakt med en serieomgång kvar. Hoyzer Girlz bröt äntligen förbannelsen som medfört sex raka förlustmatcher då laget besegrade tabelljumbon och med detta klättrade över det förhatliga nedflyttningsstrecket. Det torde ge andrum och energi i den luttrade Hoyzerfamiljen, men icke!

Hoyzer är inte bara Svarta Gamens lag, utan även skandalernas lag. När ekonomiavdelningen med Kassör Johan Javelius i spetsen presenterade kvartalsredovisning för det tredje kvartalet Q3 för Hoyzers vidräknande uppdagades alarmerande röda siffror som fick klubbledningen och inte minst Kassören att gå i taket.

Hoyzernytt har via en källa med mycket god insyn i klubben fått ta del av dramatiken bakom kvartalsrapporten och turerna kring något som kan vara den största förskingringshärvan i klubben sedan tiotusen kronor försvann ur kassan i samband med Hoyzerkalabaliken på Vielle Montage 2008.

Kassör Javelius ska direkt ha gått ut med informationen till berörda parter i klubben via ett internt meddelande som vi idag kan offentliggöra:

Hoyzers Caymanöarna-baserade revisionsfirma Hauwler, Coll, Pa, & Phengar hörde av sig då de hade upptäckt vissa anomalier vad det gäller våra transaktioner. Antalet ölrelaterade pengatransaktioner till Boyzens swish har gått ner drastiskt. Samtidigt har antalet utgående öl ökat.

– Senaste onsdagen [14/9, reds anm.] inkom så få som noll (0) betalningar.
Hauwler, Coll, Pa, & Phengar ser det inte som orimligt att inom en snar framtid frysa tillgången till kontot från vilket pengar tas till ölinköp om inte trenden vänder.

Hoyzer Bank har förståss påbörjat vad som hotar bli en långdragen rättstvist gällande Hauwler, Coll, Pa & Phengars lagliga möjligheter att frysa våra tillgångar. Men för att undvika onödiga rättegångskostnader ser även Hoyzer Bank nyttan i att betalningsviljan för öl inom Hoyzer Boyz ökar markant inom en snar framtid.

Det skulle vara lätt att tro att detta handlar om en engångsföreteelse eller en enstaka gökunge i gamboet, men faktum är att även Hoyzer Girlz lagledare Tara Svensson gick ut med flera skarpa tillrättavisningar via klubbens interna forum då det vid upprepade tillfällen varit lite si och så med betalningsviljan för den Sportdryck som tillhandahålls spelare och supportrar.

De senaste åren har fotbollsklubben Hoyzers största inkomstkälla kommit ifrån på pappret Panamabaserade investerare i affärsidén Hoyzer Bar, den ambulerande törstsläckaren som tillhandahåller så kallad Sportdryck till spelarna inför, under och (nuförtiden) framför allt efter match. Ifall den kassakon skulle strypas kommer klubbens goda ekonomi försämras drastiskt med allt vad detta skulle innebära.

Hoyzernytt har förgäves sökt Kassör Javelius samt klubbledningen för en kommentar kring förskingringshärvan.