Försäsongskollen: Bjørnar Berger

Kyliga vindar och isiga fotbollsplaner gör att korpfotbollssäsongen ännu känns långt borta. Men för många är både förberedelserna och försäsongen redan igång. Och det krävs nog för att ett ålderstiget Hoyzer Boyz och åderlåtet Hoyzer Girlz ska kunna vara redo när serierna sparkar igång. Hoyzernytt har pejlat läget med några Hoyzerspelare inför säsongen.

Hoyzers norska fotbollsproffs Bjørnar Berger ser fram emot sin tolfte säsong i Svarta Gamens lag och är med de meriterna en av de nuvarande spelare som varit längst i klubben. När vi träffar honom har han just avslutat ett hårt gympass med en öl.

Hej Bjørnar. Hur är peppen inför den stundande fotbollssäsongen?
– Det är stigande. Efter en lång paus känns det nu att man börjar längta efter att spela boll och inte minst det sociala umgänget. Jag tar det ofta rätt lugnt mellan sista utomhusträning och januari. Lite väl lugnt, så det är nästan alltid än hård uppförsbacke fram mot seriestart.

– I år har jag provad att hålla igång lite mer med lite tennis och sporadiska gympass, men det har gått sådär. Tyvärr har det heller inte blivit några inomhuspass med Hoyzer innan jul, men nu har jag börjad kunna komma loss och vara med. Jag har dock hatt ett stabilt maltintag, det är jag rätt nöjd med, säger Bjørnar och drar i sig det sista av ölburkens innehåll innan han fortsätter.

– Jag har som jag brukar börjat nu i januari med att träna styrka några gångar i veckan. Jag kommer fram mot utomhussäsongen också fokusera på spänst och snabbhet. Känner att jag inte har ngt val om jag ska spela mot folk som är nästen hälften så gamla som jag.

– Av styrka är det mest ben men också rygg och mage. Vet sedan tidigare att det gör stor skillnad när vi ska börja spela utomhus. Att få lite snabbare fötter är prio för mig. Just nu känner jag att jag har dålig kondition, är rätt trög och lite för tjock.

Så långt om din egen träning. Vad tycker du att truppen borde jobba med inför seriestarten?
– Lite grundträning, så att vi inte börjar på noll. Speciellt för Hoyzer Boyz där vi börjar får hög snittålder. Och sen bra uppslutning på utomhusträningen innan seriestart.

Vilka personliga mål och förhoppningar har du inför säsongen?
– Att inte göra bort mig för ofta, bli lite bättre än senaste säsongen, och göra ett par mål. Men det viktigaste är fortfarande att ha roligt på och inte minst utanför fotbollsplan, säger Bjørnar Berger och öppnar en ny öl.