Korpens mest klassiska grusfotbollslag lägger ner

Uppgifter gör gällande att fotbollslaget Hoyzer Boyz efter 12 år på grus bestämt sig för att lägga ner. Enligt en anonym källa med god insyn i klubben kommer Svarta Gamens herrlag med stor sannolikhet att inför den stundande säsongen byta underlag till plastgräs!

Har grusets förkämpar nummer ett slutligen bitit i det sura gräset? Har grusdöden i Stockholm skördat ett offer med vad många trott osårbar karaktär? Ska men gå på de obekräftade rykten som figurerat kring laget och klubbledningen verkar det inte bättre. Hoyzer Boyz spelade sin första match i Korpenserierna 2005 och har sedan dess varit en stark förespråkare och ambassadör för den klassiska grusfotbollen och samtidigt plastgräsets främsta belackare.

Enligt gällande uppgifter ska beslutet ha fattats under Hoyzers klubbstämma och ifall det stämmer handlar det tveklöst om den största nyhetsbomben i europeisk fotboll på många år. Det är också ett sorgligt faktum att det mest klassiska av grusfotbollslag kastar in handduken och i praktiken byter sport.