Försäsongskollen: Niclas Josefsson

Förberedelserna inför Hoyzers fotbollssäsong är i full gång, trots att utomhusträningarna inte startat riktigt ännu. Med utepremiären runt hörnet har vi kollat läget med några av de som representerar Hoyzers spelartrupp under 2017. Inför säsongen har åtminstone Hoyzer Boyz i och med Niclas Josef Josefsson en urstark duo som ska konkurrera om positionen som lagets sista utpost!

Det lär bli en rejäl huggsexa om målvaktspositionen i Hoyzer Boyz som redan innan Josefssons comeback efter proffssejouren i Finland hade en av Korpens bästa målvakter i Johan Javelius. I höstas gjorde Niclas ett par matcher som utespelare i Svarta Gamens herrar, men han sticker inte under stol med att sikta på en plats mellan stolparna när serierna sparkar igång.

– Jag är grymt peppad, det känns som en andra comeback! Trots att jag smög in i truppen på slutet av förra säsongen känns de det som det först nu jag är med och konkurrerar om en plats i laget.

Hur har du hållit igång under vinterhalvåret?
– Med futsalmatchande i både Stockholm och Helsingfors. Just nu försöker jag slipa bort de finska kommandon jag använder när jag kommunicera på plan.

Hur känner du dig fysiskt såhär på tröskeln till försäsongen?
– Fysiskt har jag nog varit bättre. Brist på B-vitaminintag och att jag har gått igenom otaliga man flue under vintern har satt gräs i maskineriet för en varaktig träning. I detta nu är jag faktiskt på väg till Thailand för ett kortare träningsläger laddat med löpning, malt, chill och bad. Så kroppen kommer att vara i boostad till säsongstarten.

Vad tycker du att Hoyzer Boyz måste jobba med inför seriestarten?
– Målskyttet! Det var det lilla sista vi saknade ifjol. Men de tror jag blir bättre när man kan träna med två målvakter att avslutsöva mot.

Något du känner att du själv borde jobba med eller förbättra?
– Allt! I min ålder får man inget gratis längre.

Vad har du för målsättning inför Hoyzersäsongen 2017?
– Det skulle vara att ge Johan Graven Javelius en match om målvaktsposten. Jag tror att lite konkurrens gynnar oss båda och det blir bra på träningarna att ha två målvakter. Och att få den Svarta Gamen att lyfta igen!