Uppgift: Hoyzer Boyz lägger rekordbud på målkungen

Är Hoyzer Boyz främsta målskytt genom tiderna på väg tillbaks till Svarta Gamens lag? Enligt obekräftade uppgifter förbereder Hoyzer Boyz ett rekordbud på sin forne målkung Klas Jonsson.

Det är ingen hemlighet att Hoyzer Boyz har haft problem med målskyttet de senaste säsongerna. Ifjol spelade laget nio tävlingsmatcher på raken utan att få bollen i mål innan målkrampen släppte. Inför 2016 års seriespel hade laget mer eller mindre räknat med förstärkning genom Hoyzer Boyz näst meste målskytt genom tiderna – Ola Wiklander, en comeback som dock rann ut i gruset.

Nu verkar det dock som att Svarta Gamens herrar är desperata nog att gräva djupt i fickorna för att åter knyta till sig ett annat välbekant namn i form av Klas Jonsson, den spelare som gjort flest mål för laget någonsin.

Klas Jonsson har sedan han lämnade Hoyzer 2014 spelat i Dragonerna IF, vilka har prenumererat på seriesegrar och ifjol promenerade hem Fredag Central Elit utan ett enda poängtapp, mycket tack vare Jonssons spetskvaliteter.

Det är knappast troligt att Jonssons nuvarande klubb släpper ifrån sig sin skyttekung hur som helst, men rykten gör gällande att Hoyzer Boyz har varit i kontakt med Dragonerna och är redo att erbjuda en rekordsumma för att spelartransfern ska gå igenom.

– Vi kommenterar som regel inte pågående förhandlingar med varken spelare eller andra lag, säger Hoyzer Boyz sportchef Bjørnar Berger, då vi når honom på telefon. Han vill inte heller kommentera läget i den egna truppen eller om laget sonderar spelarmarknaden efter förstärkningar.

Den tidigare rekordnoteringen gällde för Fred Persson, då den i allsvenskan meriterade spelaren värvades från Andrea Doria för den astronomiska summan 500 kronor, men mycket talar för att Jonsson vid en affär kommer att bli Hoyzers, och kanske Korpens, dyraste spelare i historien!