Externa finansiärer bakom rekordsumman

Hoyzer Boyz intresse för att åter knyta till sig sin forne målkung Klas ”Frälsarn” Jonsson är måhända fotbollsvärldens sämst bevarade hemlighet , men när astronomiska transfersummor kom på tal var det nog många som satte frukostölen i halsen. Hoyzernytt kan avslöja nya uppgifter om finansieringen bakom vad som kan bli den största spelaraffären i Korpens historia.

Svindlande 100 Euro, drygt 950 svenska kronor, ska Hoyzer Boyz enligt källor vara beredda att betala för att lösa Klas ”Frälsarn” Jonsson från Dragonerna IF. Bakom rekordbudet ligger å ena sidan Hoyzer i egenskap av en fotbollsklubb med mycket god likviditet. Men obekräftade källor med god insyn i klubbens förehavanden gör gällande att det även finns fler parter bakom det astronomiska budet.

Det har talats om att storsponsorn Mickel Räv ska gå in med en betydande delsumma i affären. Däremot finns inga uppgifter om huruvida en vidareförsäljningsklausul skulle ligga bakom investeringen eller om sponsorn i och med att knyta Jonsson till Hoyzer Boyz förväntar sig ökade intäkter i form av ölförsäljning.

Nya uppgifter gör dessutom gällande att en anonym extern finansiär ska gå in med en sign-on-bonus på 10% av transfersumman, det vill säga en rejäl slant som tillfaller Jonsson själv, utöver de pengar som kommer hans nuvarande klubb Dragonerna till del. Här lär den huvudmisstänkte vara finansmannen, riskkapitalisten och livsnjutaren J. Hardy Hollingworth som har ett erkänt stort Hoyzerhjärta.

Ännu har varken Hoyzer Boyz eller Dragonerna gått ut med något officiellt om att förhandlingar ska ha inletts, men det är å andra sidan praxis i de flesta klubbar att inte kommentera spelaraffärer innan de är i hamn. Återstår att se om årets värvningsbomb slår ner, eller om allt bara visar sig vara vilda spekulationer på en allt mer galen spelarmarknad. I vilket fall som helst lär sista ordet inte vara sagt. Silly season lever!