Prislappen på målkungen avslöjad!

Förhandlingsbordet är dukat, men Dragonerna IF vill av allt att döma ha det dukat för fler än två ifall de ska släppa Klas ”Frälsarn” Jonsson till Hoyzer Boyz. Mycket vill ha mer och fantasisumman som Svara Gamens lag lär ha varit beredda att betala för en spelartransfer räcker knappt halvvägs.

I veckan läckte uppgifter ut om vad som sägs vara den utköpsklausul Klas ”Frälsarn” Jonsson signerat med sin nuvarande klubb Dragonerna IF. För de som tyckte att Hoyzer Boyz planerade rekordbud på uppemot 100 Euro var hisnande högt, lär få dåndimpen av den prislapp som klausulen stipulerar.

Den notoriske målskytten Klas ”Frälsarn” Jonsson är utan tvekan den spelare som för tillfället omgärdas av flest rykten och spekulationer. Hoyzer Boyz har för avsikt att stärka truppen med sin tidigare målkung för att kunna utmana i toppen av serien första säsongen på plastunderlag. Jonsson står under kontrakt med Dragonerna IF som med Klas i skytteligatoppen vunnit serien varje säsong sedan han kritade på för de blå 2014. Naturligtvis värderar de sin målspruta högt, men ingen kunde ana hur högt.

Utköpsklausulen som står inskriven i ”Frälsarns” kontrakt ska enligt uppgift baseras på ett prisindex som är okänsligt för konjunktur, inflation och valutafluktueringar, en ekonomisk modell som ofta används analysverktyg för att jämföra levnadsstandard i olika delar av världen. Men en snabb huvudräkning ger vid handen att de 100 Euro som Svarta Gamens herrar lär vara beredda att lägga upp inte räcker hela vägen för den hutlösa prissumma detta innebär om en räknar om det till Euro eller SEK.

Två flak starköl i 50-centilitersburk, den kompletta Polisskolan-DVD-boxen med alla sju filmerna, samt valfri pizza på Rålambs Kök och Bar för samtliga spelare i Dragoner, inklusive ox/fläskfilé-pizza samt halvinbakade varianter. Detta är vad Dragonerna IF vill få uppdukat på förhandlingsbordet sig för att släppa Klas Jonsson! Beroende på spelarnas aptit för klimathot och inbakade pizzavarianter torde prislappen på målkungen kunna sträcka sig uppemot dubbla den rekordsumma som Hoyzer sagts vara beredda att betala för en transfer.

Även om en anar tjyv och rackarspel och taktiska utspel för att trissa upp målkungens värde, innebär i vilket fall att bägge lagen bekräftar att förhandlingar inletts. Hoyzers sportchef Bjørnar Berger är fåordig om hur långt ifrån varandra lagen står:
– Vi kollar igenom klausulen och ser om vi kan få ihop en lösning, säger Berger i ett kort meddelande som offentliggjorts via det internationella sociala medianätverket Facebook.

Sista ordet lär inte vara sagt i denna potentiella rekordaffär, men parterna har bara drygt en månad på sig att enas om den ska bli av innan transferfönstret slår igen!