Försäsongskollen: Helena Malm

En av få spelare i Hoyzer Girlz som varit med från starten är nummer fem, Helena Malm, som har gjort så många säsonger i Svarta Gamens lag att hon nästan har tappat räkningen. Hoyzernytt kontaktade Girlzveteranen för en kort intervju inför seriepremiären nästa onsdag.

Du är en av de lojalaste spelarna i Svarta Gamens lag. Hur länge har du spelat och hur fick du nys om laget?
– Oj, länge! Minns inte riktigt hur många år eller säsonger det är nu. vad kan det vara? 8-9 säsonger? Tror att jag läste att Hoyzer Girlz sökte spelare i Korpens spelarbank.

Vad är det som är unikt med Hoyzer och vad har fått dig att stanna säsong efter säsong?
– Det är mycket som är unikt med Hoyzer tycker jag. Ett härligt gäng, organiserade träningar och mycket kringaktiviteter.

Vilket är dit käraste Hoyzerminne?
– Käraste minne… Hmm, svårt. Jag minns i vart fall två matcher olika säsonger där jag varit i mitt esse och spelat riktigt bra! Ena gången var på Bandhagens BP där vi var kort om folk. Jag spelade topp och sprang på bra hela matchen. Efteråt blev jag utvald till matchens spelare av boyzen som kom och kollade och fick en gnuggis som nog satt kvar nån vecka i alla fall. Den andra matchen var på Skarpnäcks BP och där kändes som jag var överallt, sprang och vann alla närkamper. Grym match!

– Jag minns också med värme min första Hoyzerträning, hur jag satt i skymundan i grönskan på Långholmens grus då inga tjejer syntes till, men Hoyzer Boyz-spelarna Mikael Edgren och Björnar Berger tog hand om mig då jag kände mig lite bortkommen och inte visste om jag hade hamnat rätt

Vad har du för mål och förväntningar inför säsongen 2017?
– Att göra det bättre och vässa till formen igen! Den är ju sällan på topp, men ibland prickar jag dagsformen bra. Att bli lite säkrare i bollkontakten och skotträna jag vill ju göra mål! Och såklart att ha kul på och utanför fotbollsplanen.