Ett farväl från Hoyzernytt

Hoyzernytt tystnar efter 11 framgångsrika år på SvenskaFans.com

Tyvärr blir detta Hoyzernytts sista artikel, åtminstone i den form vi har vant oss vid. Sajten SvenskaFans avvecklar den sektion för lag i de lägre divisionerna och korplag där Hoyzerredaktionen har publicerat sina artiklar sedan 2007.

När SvenskaFans 2007 startade Grusplan, en satsning på att ge amatör- och korpfotbollen större utrymme, hade det inte kunnat komma mer lägligt för Hoyzer Boyz. Klubben hade beslutat sig för att i så hög grad som möjligt utnyttja Internets potential för kommunikation såväl inåt som utåt. Det var många andra som hoppade på tåget. Resultatet gjorde Grusplan till en succé, med många gånger både välskrivna och roliga artiklar, som spred kännedom om lokalrivalerna i fotbollsvärldens skumma hamnkvarter och gav klubbarna en möjlighet att profilera sig utåt.

Grusplans förste chefredaktör Christoffer Kviborg, numer på Eurosport, gjorde ett styvt jobb för att göra Grusplan till Sveriges största sajt också för lag i Korpen och de lägre divisionerna. Han följdes av nya ambitiösa redaktörer, omstruktureringar och en sammanslagning med sektionen Gräsplan. Dessvärre sinade intresset och på senare dagar har blott en handfull klubbar, varav Hoyzer Boyz varit en, hållit sidan levande.

Nu har till slut Gräsplan nått vägs ände, vilket är djupt sorgligt. Sidan var när den var som bäst en suverän samlingsplats för amatörfotboll på idrottsligt riktigt låg nivå, men rent innehållsmässigt, om inte av världsklass, så åtminstone stundtals förvånansvärt hög nivå. Hoyzerredaktionen har under åren dragit sitt strå till stacken med ett tusental artiklar och hundratals kortare notiser, men nu är det slut.

Den dynamiska duon bakom pseudonymerna ITAR-TASS och Svarta Gamen, under åren uppburna av andra flitiga och mer eller mindre legendariska skribenter, tystnar. I alla fall i den här kanalen. Sidorna kommer att ligga kvar, men Hoyzernytt måste hitta ett nytt hem, ett nytt format och kanske en helt ny redaktion. Vi tackar för den här tiden och hoppas att vi ses på andra ställen i cyberrymden eller över en öl på eller efter en Hoyzermatch.