Bergman i ny roll

Hoyzer Girlz har inför säsongen en ny lagledare och lagkapten i Martina Bergman, som tar över som Hoyzer Girlz härförare efter Tara Svensson. Ett rakt byte, då Tara kommer att fortsätta på Martinas gamla plats som vice lagledare.

Martina Bergman har sina första säsonger i Hoyzer främst utmärkt sig som löpvillig och svårstoppad forward och var under fjolårssäsongen den Girlz-spelare som antecknades för flest fullträffar. 2018 tänker hon ta ett ännu större ansvar och inte bara visa vägen med sitt målskytte. Tara Svensson överlåter efter flera år som frontfigur ledartröja och kaptensbindel till Martina.

Jag kommer att se till att alla tycker det är roligt att komma till matcherna. Bättre stämning i laget ger bättre spel på planen!

Girlzens nye kapten ser med skräckblandad fascination fram emot den ära som även kan bli ett ok, att på så hög nivå representera en storklubb som Hoyzer.
– Med hybrisen man har i klubben så ser jag det bara som en ära och det kommer att gå galant! Men det känns spännande och läskigt på samma gång. Det är ett stort ansvar att leda en så stor och välkänd klubb som Hoyzer, säger en taggad Martina som menar att hon har lärt mycket av Taras ledarskap.

– Tara har alltid sett till att alla känner sig sedda och välkomna. Dessutom har hon stenkoll på allt! Det kommer jag absolut ta med mig. Det här med att ha stenkoll kommer att bli en stor utmaning för mitt slarviga jag, men jag har ju bästa tänkbara stödet från vice kapten Tara.

– Jag vill vara en kapten som tar hand om sitt lag, ser till att alla är nöjda och att peppen är på topp varje match. Och att alla känner att de kan prata med mig om något är jobbigt eller att de är missnöjda på annat vis, öppna kort helt enkelt. Jag kommer att se till att alla tycker det är roligt att komma till matcherna. Bättre stämning i laget ger bättre spel på planen!

Att vara kapten i Hoyzer är speciellt och fotbollklubben har sin särart bland andra korplag, vilket kapten Bergman är väl medveten om.
– Ja, vad är inte speciellt med Hoyzer? Det är mycket glädje, gemenskap och väldigt mycket hybris – en mix som blir en perfekt charmig sörja! För att inte tala om fotbollen och ölen som vi alla älskar djupt.  Nu börjar läget i spelartruppen klarna inför säsongen. Vi har en väldigt stabil trupp som ställer upp i vått och torrt, till och med i den kyligaste av kvällar i oktober. Men jag hoppas alltid på att fler härliga tjejer vill joina vårt lag!