Girlzen laddar inför premiären

Vi fick ett snack med två tredjedelar av Hoyzer Girlz tränartrojka. Andrea Kumlien och Pernilla Nordqvist har tillsammans med Mia Högberg axlat rollen för att vässa Girlzens skills inför seriespelet.

Vad kan ni säga om årets trupp?

Pernilla: Vi är ett gött gäng med en grym stomme som levererar stabilt försvar och en stark spets, med några bolltrollare som kommer förgylla och sätta guldkant på var match.

Andrea: Vi hoppas på att vara samma starka styrka som förra året – med några mammor som kommer tillbaka och eventuellt nya spelare.

Det är andra säsongen med en tränartrojka i varje Hoyzerlag. Hur tycker ni att det har fungerat såhär långt?

Pernilla: Perfekt, vi diskuterar både tillsammans mellan trojkorna, samtidigt som vi kan foka mer på respektive spelupplägg, och specifika taktiker

Andrea: Det var en bra start ifjol men vi tappade på slutet. Men det ska bli kul, vi har lite nytt blod in med norrländsk teknisk jävlaranamma och lång erfarenhet och bra övningar Söder ifrån

Vilka lärdomar tar ni med er från fjolårets säsong?

Andrea:  Vi var bra på att samla laget och hade nästan alltid lagom med folk. Vi spelade sent och det regnade hela hösten, men det känns som att motsättningarna gjorde oss starkare

Pernilla: Förra säsongen hade en grym ledarstab! I år vill vi se till att peppa fler att komma till träning också så vi får möjlighet att ses mer, och spela in oss bättre tillsammans. Vad är inte bättre än när Hoyzer samlas, både för match och träning. Vi behöver även få ut mer av kantspelet och kombinationsspel med innermitt och topp. Det ser lysande ut med den tuffa försäsongsträning vi är inne i nu. Sen ska vi bara vara som spänstiga kor på grönbete.

Hoyzer Girlz har de senaste säsongerna haft starka vårar för att sedan tappa betänkligt efter sommaruppehållet. Hur ska ni undvika att det upprepas?

Andrea: Sommaren kommer varje år, och vem vet att solen går upp varje mirgon om man inte möter den varje dag med en rosébox under armen.

Pernilla: Jag tror vi behöver än mer fokus på dryck, sol och chill under sommarn för att ladda batterierna till hösten. Vätske- och D-vitaminbrist ter sig problematiskt under en lång säsong.

Vilka är nycklarna till ett framgångsrikt 2018?

Andrea: Mer samspel. Byta oftare. Hitta varandra och det lugna spelet. Mer fokus på att vara först bollen, snabba fötter och mer avslut. Vad gäller förberedelser kommer vi fortsätt på uppvärmning – skapar mindre skador och mer sammanhållning.

Pernilla: Öl, ett jävlaranamma, och mycket skoj på plan! Det ska som kännas skitkul att spela varje match. Jag känner segervittring redan, tror det blir ett riktigt hybrisinspirerat guldår. Det gäller att få en bra sammanhållning i gruppen, se till att snacket kommer igång tidigt, att vi vågar gå på mål och skjuta. Vi ska spela med en jävla energi, lite självdistans och med världens självförtroende. Vi ska få alla våra fans att älska vårt spel och alla som bor runt planen i Västberga att bjuda upp till fest på våra matcher.