Nedflyttade men inte nedslagna

När Korpens serieindelning nyligen släpptes var det en och annan som höjde på ögonbrynet. Trots att Hoyzer Girlz klarade kontraktet i division 1 var de nu placerade i tvåan. Men bakom degraderingen döljer sig en målmedveten satsning.

Hoyzer Girlz har de senaste tre säsongerna spelat i Korpens södra division ett och har flera gånger utmanat i toppstriden under seriens första hälft för att sedan tappa under hösten. Dålig spelarnärvaro när mörkret och kylan sänker sig över plastgräset i Västboda har varit en förklaring. Lågt intag av sportdryck på Mickel Räv efter match en annan. Inte blev det bättre av att brorsorna i Hoyzer Boyz tvingats bort från Hökarängen och närheten till såväl Girlzens matcher som det gemensamma stamhaket.

2017 blev i sin helhet ett blekt år i klubbens 13-åriga historia och som ett led i att hitta tillbaks till glädjen och det typiskt hoyzerska var det imperativt att dels spela på samma dag, dels i närheten av ett gemensamt vattenhål för återhämtning och förfriskning. Tack vare hårt arbete av Korpen Stockholms Henrik Teljfors gick det till slut att lösa bägge önskemålen. Både Girlz och Boyz spelar på tisdagar och nära Mickel Räv, men i damlagets fall innebar det ett byte nedåt i seriesystemet.

Det kommer att ge en grym energi som jag tror höjer oss till skyarna

Girlzens nytillträdde lagledare Martina Bergman tror det blir en nytändning. Hoyzer Girlz må vara nedflyttade men absolut inte nedslagna.
– 2018 känns som vårt år! Ny serie, nytt motstånd och nya tag! Det kommer att ge en grym energi som jag tror höjer oss till skyarna, kommenterar kapten Bergman säsongens upplägg.

Hoyzer Girlz inleder säsongen den 8 maj 19.30 med premiär mot tuffast möjliga motstånd i form av fjolårets seriesegrare i tvåan, TGC. Spelplatsen är som vanligt Västboda bollplan.