Jämn match att vänta på Farsta IP

Hoyzer Boyz och Ivar Lo Park Rangers har en historia av tajta matcher i bagaget. Men där Hoyzers serieplaceringar har varit dalande de senaste säsongerna har det sett betydligt bättre ut för Rangers. Efter premiäromgången är det upp till bevis med två revanschsugna lag som möts på tisdagaftonen.

Senast lagen möttes var 2016, då Hoyzer inkasserade en oavgjord och en förlust. Rangers gick sedan hela vägen och vann serien, medans Hoyzer Boyz kämpade sig ur sin sex matcher långa målkramp och slutade fyra.

Även 2011 delade man serie och då var förhållandena de omvända, då Svarta Gamens förkämpar knep fyra av sex pinnar. Matcherna lagen emellan brukar oftast vara jämna historier, där individuella prestationer, eller misstag, brukar bli tungan på vågen. Som vanligt måste Hoyzer hålla koll på Rangers målmaskin Mikael Åskog som på egen hand avgjorde matchen då lagen senast möttes. Återstår att se vilken matchbild vi har att vänta tisdag afton.

Hoyzer Boyz premiär i förra veckan var en ganska typisk sådan. Det såg onödigt virrigt, stressat och nervöst ut, trots en tidig ledning som borde ha givit lite arbetsro. Men nu är den avklarad och det är bara att hoppas att spelarna tar 1-3-förlusten på rätt vis och lärt av sina misstag. Det finns oerhört mycket mer potential i laget än vad som bjöds prov på i tisdags, där viljan hos Hoyzerspelarna var ett av få glädjeämnen.

Ivar Lo Park Rangers åkte i sin tur på en svidande 0-4-torsk mot Enheten, vilka sett till tidigare säsongers resultat blir att räkna med i tabelltoppen även i år. Trots hemmaplan får Hoyzer Boyz nog klara sig utan premiäromgångens massiva publikstöd, då Hoyzer Girlz samtidigt möter Vega FC i Västboda.

Spelmässigt blir den stora utmaningen att få ihop laget ordentligt. Sist var glappen mellan lagdelarna i Hoyzer Boyz enorma. Med större lugn, bättre rörelse och mer kommunikation på planen kan både defensiven och offensiven lyfta flera nivåer. Sist blev det varken hackat eller malet – varken offensiv eller defensiv klaffade. Positionsspelet blev otydligt och rörigt vilket ledde till enkla bolltapp och spelomställningar som motståndarna inte var sena att utnyttja.

Summan av kardemumman är att Rangers får finna sig i att vara favoriter i tisdagens match, men om Hoyzer kan omsätta den inställning man ändå visade i tisdags i tajtare samspel, torde poängchanserna vara goda. Tävlingssäsongens första mål kom i premiären. Blir det årets första poäng på tisdag?

Hoyzer Boyz vs. Ivar Lo Park Rangers
Tisdag 15/5 kl 20.30
Farsta IP