Bildspecial: Den nya matchtröjan

Premiäromgången bar som bekant inte frukt i form av Hoyzerpoäng, men när spelarna intar plastgräset denna vecka gör de det som ett nytt lag! Eller – åtminstone tröjorna är nya.

På tisdag är det premiär för Hoyzers nya matchtröja! I skandalernas lag är det knappas oväntat att den inte var klar till seriestart, men nu ska det gamla ut och det nya in. Liksom de senaste sex säsongerna är det Puma som står för den notoriska gulsvarta matchtröjan med Svarta Gamens guldsköld på bröstet. Även om mycket är sig likt finns några tydliga skillnader.

En tydlig skilllnad är att den gula v-ringningen har ersatts av rundad hals i svart kontrast. Den största skillnaden är dock att skärningen är av så kallad raglanmodell, till skillnad från den raka t-modellen Hoyzer alltid burit tidigare.

En raglanärm skärs från axeln och sys samman med livet med en diagonal söm och är uppkallad efter lord Fitzroy Raglan, en brittisk officer som förlorade högerarmen i slaget om Waterloo.  Med den numer klassiska skärningen på sin rock ville han dölja att armen hade amputerats. Men Svarta Gamens lag har som bekant ingenting att dölja, mer än möjligtvis formen och formerna.

Tröjsponsorer är fortsatt Mickel Räv och Swedwise, som med nya tydligare logotyptryck syns på framsida respektive baksida. Hoyzer kommer att bära det nya matchstället de närmaste tre säsongerna.

Här kan du läsa mer om Hoyzers matchtröjor genom tiderna