Ett långsamt fall framåt för Hoyzer Boyz

100 procent sedvanlig hybris, 50 gåfotboll och 0 poäng. Det är klart bättre än det låter, trots förlust 1-2 mot gamla rivalerna Ivar Lo Park Rangers. Det var ett fall i riktning framåt, men många hade nog hoppats på bättre utdelning.

Termometern visade 42000 miljarder plusgrader och den apokalyptiskt brännheta solen höll på att fräta sönder Farsta IP, som tack och lov täcktes med skugga innan matchstart. Hoyzer Boyz var revanchsugna efter den tunga premiärförlusten och inte ens några skadeåterbud på Kristen och Christer (en namnduo som heter duga!) fick spelarna att tro på annat än seger.

Lagen mötte varandra så sent som 2016 på Hökarängens grus och Rangers var då ett topplag. Nu var laguppställningarna betydligt jämnare och Rangers stora skyttekung Åskog var utom synhåll.

De första tio minuterna hade fått en sköldpadda att vrida sig av frustration över det hysteriskt låga tempot.  Motståndarna fick rulla boll långsamt och Hoyzer fick kämpa sig in i matchen, byte för byte. Värmen gjorde förstås sitt till det låga tempot, men det var lika för båda lagen. Johan Javelius säsongsdebuterade och räddade Hoyzer flera gånger om med många alerta räddningar.

De andra halvleken inleddes på bästa sätt, där Anton Knopf hittade Marco Ortolani med en drömpass som gick i en båge över försvararna. Den lojale spelande tränaren från Padova gjorde inget misstag och dunkade in bollen i mål.

Det blev dock Hoyzer som var mest tröttkört och tillbakatryckt i denna sega match, trots en stark kämparinsats. Ivar Lo Park fick två mål som är svåra att beskriva – Boyz fick inte bort bollen helt enkelt och Javeilus behövde knappas ta på sig något av målen. Motståndarna fick lite gratishjälp genom att spela en man mer sedan Marzio Veno fått gult kort och fem minuter för tröjdragning.

Vid 1-2 i slutet av matchen fick Rangers en femminutare när Bjørnar Berger var på väg att bryta sig loss precis innan offensivt straffområde. Som vanligt hade Hoyzer Boyz svårt att veta hur man skulle agera i numerärt överläge. Laget lyfte sig på slutet och fick till en offensiv press med några hyfsade målchanser, men det vill sig inte riktigt. I slutminuten fick Lars Gådeby chansen på frispark, men det slutade med att Rangers täckte, bollen studsade tillbaka och Gådeby fick själv agera försvarare och jobba hem när alla andra i laget flyttade upp i straffområdet.

Boyz hade lärt sig en del av läxan från premiärmatchen mot Gruesome och var inte lika stressade den här gången. Men det var svårt att få till ett ordnat spel på offensiv planhalva, förutom i slutskedet av matchen.

Med all respekt för Ivar Lo Park Rangers och Gruesome FourFour Twosome så har vi ännu inte mött ett gäng snabba och vältränade 22-åringar, som var vardagsmat i division 9 förra året. Med mer vinnarinstinkt, ett lag som inte sjunker så lågt och därmed skapar fler målchanser ska de gulsvarta kunna vinna returen i höst.

Johan Wikström