Snöplig uddamålsförlust för Hoyzer Girlz

Tisdagens match mot LesBeSocial var en match som bjöd på många målchanser för Hoyzer Girlz. Men en storspelande motståndatmålvakt blev tungan på vågen i en annars helt jämn tillställning.

En härlig supporterskara bestående Hoyzer Boyz och familjemedlemmar hade samlats för att heja fram sina Girlz till seger. Girlzen kämpade på och spelet var bra, framförallt i första halvlek.

Trots det fick LesBeSocial det första målet. En väl slagen hörna av rivalerna blev ett klockrent nickmål rätt in i gamnästet. 1-0 till LBS. I mitten av första halvlek bjöd Sofia Hietala på matchens och säsongens hittills enda mål. Iskallt och kaxigt sköt hon från mittlinjen. Bollen svävade i en vacker båge över målvaktens huvud in i mål. Så vackert att det skulle kunna få en ateist att bli religös!

Andra halvlek fortsatte och var snarlik den första men med ett långsammare tempo,
”Afrika värmen” var påtaglig.

I mitten av andra kom kollapsen. Mer vanlig än sällsynt i Hoyzer Girlz matcher. En skott på mål och en räddning av Hoyzer Girlz eminente målvakt Helena Malm studsade retligt tillbaka på en motståndare och returen gick in. 2-1 till LBS, vilket blev matchens slutresultat.

Hoyzer Girlz är ett lag som har allt. Engagerade spelare med kärlek för varandra och för fotbollen. De uppmuntrar varandra och ger allt för att vinna. Ändå når de inte ända fram!
Behöver de möjligtvis kalla in experthjälp att få bukt med den sista pusselbiten som ska ta dom till seger!?

Hur Hoyzer Girlz ska lyckas ta sig ut ur förlorarnas skuggiga dal återstår att se. På tisdag har de en ny chans! Väl mött på Västboda IP tisdagen
29/5 kl.20:15.