Boyz målade för sent mot serieledarna

Boyz stod för en stark krigarinsats mot serieledande Enheten. Långa stunder såg det inte ut att vara en match mellan botten och toppen. Det såg snarare ut att bli ännu ett fall framåt, men det blev ändå säsongens största förlust, 2-5.

På ett fullsatt Farsta IP slöt Girlz upp för att se Johan Wikström och de andra favoritspelarna i Hoyzer Boyz ta sig an seriens hittills bästa lag Enheten. Hoyzer såg stärkta ut av det massiva stödet och gick in i matchen med en positiv anda.

Motståndarna var ganska skickliga, snabba och välorganiserade. Dessutom mycket yngre än Boyz, ett faktum som alltid är lite provocerande. Hoyzer stod upp bra i början av matchen trots att de tilläts nicka in 1-0 i fritt läge på ett fint inlägg från deras högerkant.

Det såg absolut inte ut att vara botten mot toppen, snarare en ganska jämn match med goda intentioner från båda lagen.

I den andra halvleken rann det iväg för Enheten. Det syntes allt mer att de var ett bättre och mer offensivt skickligt lag. 4-0 stod det på resultattavlan och då hade det inte gått många minuter av halvleken.

Publiken hamnade i chocktillstånd när Hoyzer Boys plötsligt hade 2-4, efter mål av Fabian Lakander (hård retur i rörig situation) och Anton Knopf (efter att en annan gul spelare hoppat över bollen och ställt målvakten). Plötsligt kändes en bragd inte helt omöjlig. Men Enheten lät sig inte bli skrämda och fortsatte sitt anfallsglada spel. 2-5 blev den definitiva spiken i kistan, ännu ett mål som den tappra Niclas Josefsson i Hoyzermålet inte behöver ta på sig.

Enheten hamnade ofta i numerärt överläge framför mål, var starkare och stod för många kliniska avslut.

Det skulle bli ännu en match där Boyz hade väldigt lite boll, och då blir det svårt att skapa målchanser och få motståndarna ur balans. Direktiven innan matchen var att hålla i bollen lite mer och åtminstone i backlinjen försöka bolla runt när det blev läge, men av det såg vi som vanligt väldigt lite. Blicken tycks fortfarande alltid vara framåt, när en passning bakåt istället skulle kunna bädda för en starkare kraftansamling framåt. Nu blev det åter igen många anfall som varade i fem sekunder innan motståndarna kontrade på relativt öppna ytor.

Känslan är att fler spelare i laget behöver involveras i spelet för att skapa en trygghet och ett bättre självförtroende. Nu är det många som tar många löpmeter utan att få en passning av tillräckligt hög kvalitet, eller någon passning alls. När passningen väl sitter där den ska blir det stressat och lätt att göra ett misstag, för att spelarna blir för ivriga att göra något smart medan man har en sällsynt chans till anfall.

Efter matchen meddelade Marco Ortolani att hela truppen skickas på “retiro” (italienskt uttryck för extrainsatt träningsläger på annan ort mitt under en resultatmässig svag säsong) till Gösholmen, en öde ö i Södermanland, för penalistisk hårdträning och isolering från vardagliga störningsmoment. Efter säsongen kommer supportrarna förmodligen prata om “vändningen på Gösholmen” för Hoyzer Boyz.

/Johan Wikström