Äntligen tillbaka!

Trots att serieledarna Enheten bjöd Hoyzer Boyz på säsongens fjärde förlust fanns det glädjeämnen för de gulsvarta. Dels var spelet stundtals riktigt bra. Dels fick vi se en efterlängtad comeback för en av lagets långtidsskadade spelare!

Med knappa tjugo minuter kvar till matchstart konstaterade John Hardy Hollingworth att det såg glest ut i den hoyzerska truppen. Utan tvekan drog han på sig matchkläder och plötsligt var stunden inne: Comebacken i tävlingssammanhang! John själv hymlar inte med att det var något han sett fram emot:
– Även om det var lite oförberett då jag inte tänkt komma tillbaka förrän nästa vecka, men när plikten kallar så är det som det är. Och jag var mer än sugen på spel. Personligt kändes det bra, kul, verkligen kul att vara tillbaka på plan. Sen kunde väl resultatet varit bättre…

– Min egen insats i matchen. Ja, jag var ju inne på planen på merparten av alla mål i matchen, så det måste ju ses som positivt… Första halvlek tyckte jag gick riktigt bra, inte bara för mig men för hela laget, vilket är det viktigaste, att jag kan bidra till att göra andra bra. Det har saknats… Om jag är klar för spel nu? Jag hade räknat med det. Det var nåt tjafs med det legala och ekonomiska, men jag har satt en av mina assistenter på det. jag räknar med att det löser sig inom 2-3 bankdagar.

Att det är förenat med livsfara att cykla i Stockholm vet John Hollingworth bättre än de flesta. För det är sviterna efter en allvarlig cykelolycka som hållit John borta ifrån spel i över ett års tid. Men trots ett illavarslande läkarutlåtande och ett långt påtvingat träningsuppehåll var det aldrig tal om att lägga fotbollsskorna på hyllan.

– Skadan i sig bestod ju av vad läkarna kallar ett ryggbrott. Jag kallar det för en klassisk vurpa med extra kraft. Det låter positivare… Det första halvåret efter skadan var jag belagd med träningsförbud, den andra halvan har jag successivt försökt öka på träningsmängden och avslutade med en fantastisk hälsoresa till Budapest tack vare vår sponsor Swedwise som kunde bjuda med mig dit för att prova en massa sportdryck och även något av stadens hälsobad och hade det inte varit för att jag var så fokuserad på träning hade jag nog tagit en timme på ett så kallat Beer-spa.

Till hösten kommer vi kännas som ett riktigt mediokert lag!

John har troget följt lagets framfart både på plats och i sociala medier och är trots en rekordtung start på säsongen optimistisk.

– Det har varit en stadig resa uppåt. Första matchen var ganska bedrövlig, men det var också väntat med tanke på ett nytt, eller nygammalt spelsystem och så där. Sen tycker jag att vi match efter match har hittat fler och fler sekvenser och moment som vi börjar göra bra. Jag är helt säker på att till hösten kommer vi kännas som ett riktigt mediokert lag!

– I tisdagens match hade vi nog bara behövt hålla kylan lite längre, och kanske varit lite ivrigare i sista skedet. Vi kom faktiskt till en hel del små lägen, men valde att dribbla o dribbla för att hitta ett perfekt skottläge istället för att dra till med en riktigt sträckt tåpaj upp i första krysset. När vi sedan låg under och försökte pressa på blev vi straffade av ett skickligt lag som sedan slappnade av lite och bjöd oss in i matchen. Men det var ända väldigt positivt att se att både den mentala biten som vi så noga tar med oss från vara stunder med vår andra sponsor Mickel Räv som den flair och finess som Swedwise bidrar med gjorde att vi kunde tugga oss in i matchen utan att bara ge upp.