Efterlängtad seger för Hoyzer Boyz

Glädjen och lättnaden gick inte att ta miste på då spelarna kramade om varandra efter slutsignalen. Efter fyra raka nollpoängare trillade den första trean in på Hoyzer Boyz konto!

Hoyzer Boyz har börjat säsongen på sämsta tänkbara vis, åtminstone om man tittar på resultaten. För faktum är att formkurvan har varit uppåtgående ända sedan plattmatchen i premiären och inför tisdagskvällens möte med Wakanda låg doften av poäng i luften.

Stärkta av helgens stenhårda träningsläger i kurorten Kvicksund mönstrade Svarta Gamens herrar Farsta IPs plastmatta. Matchen kommer igång sent efter att domare Muammer Ünsal haft både en och två synpunkter på motståndarlagets matchkläder, men direkt efter avspark tar Hoyzer kommandot.

De första hoyzerska målchanserna kommer som en följd av hög och aggressiv press efter att ha vunnit boll högt upp i planen, men avsluten lämnar en del att önska. Ledningsmålet kommer dock vid en fast situation. Björnar Berger slår en väl avvägd inspark som Lars Gådeby möter med pannan. Wakandas målvakt räddar, men Andy Backlund kan stöta in returen.

Till skillnad från 1-0-ledningar andra matcher denna säsong förvaltar Hoyzer Boyz sitt övertag, även om Wakanda får lite mer att säga till om i slutet av första halvlek. Andra halvlek tar vid och åter är det Hoyzers manskap som gör det mesta rätt, spelar med ett lugn som saknats under säsongen, gör sig spelbara, låter bollen gå genom laget, men är samtidigt vassa framåt och vaskar fram fler chanser än i de tidigare fyra omgångarna tillsammans.

Följaktligen kan Hoyzer dryga ut sin ledning, först genom att John Hollingworth får en kanonträff med vänsterfoten, som efter att ha studsat som en flipperkula mellan stolpen, målvakten och ribban, kan stötas i mål av Fabian Lakander. 2-0-ledningen får matchen att ändra karaktär då Wakanda blir alltmer desperata, anfaller med hela laget och bjuder samtidigt på enorma ytor bakåt i omställningarna.

Niclas Josefsson kan med hjälp av ett stabilt försvar freda Hoyzermålet och Wakanda straffas för sin glesa defensiv när Hoyzer väl vinner initiativet. Lars Gådeby får tid med boll rättvänd mot mål, laddar kanonen och får till en rejäl felträff som på något märkligt vis hittar in i nätmaskorna. Matchens Hawaiikaraktär förstärks efter 3-0-målet. Lagen byter chanser med varandra, men de snabba omställningarna börjar ta ut sin rätt på Hoyzerspelarnas fysik och Wakanda kan reducera när orken tryter i det defensiva hemjobbet.

Slutminuterna blir intensiva då motståndarna bjuds ett par riktigt fina lägen att komma in i matchen, men Hoyzer har stängt butiken. Det blir aldrig riktigt spännande, domaren blåser för full tid och säsongens första seger är ett faktum! Ett heroiskt kämpande Hoyzer Boyz kan lägga förlustsviten bakom sig. Med uppoffrande spel som detta kommer fler segrar och med två matcher kvar till sommaruppehållet andas laget åter optimism, hybris och tillförsikt.