Kryss efter domarskandal

Hoyzer Girlz såg ut att gå mot en uddamålsseger i mötet med TT United, men en domarmiss gjorde att Svarta Gamens damer fick nöja sig med en pinne.

Det var i den trettiofemte minuten den omdiskuterade situationen uppstod: Girlzens målvakt Helena Malm avvärjde en farlighet och Karin Hailee täckte bort motståndaranfallaren medan Helena skulle greppa sin egen retur.

– Jag har båda händerna på bollen men får en smäll både på händerna och mot huvudet, kommenterar en irriterad Hoyzermålvakt händelsen.

Bollen rullar in i mål, men spelarna och publiken väntar på domarens avblåsning för hoyzersk frispark. Istället pekar hon mot mittpunkten och blåser för mål.

-Jag  blev för förvånad för att ens protestera, säger Helena.


Dani snuvad på att bli matchvinnare

Innan den omdiskuterade situationen hade Hoyzer Girlz ledningen 2-1 efter mål av Pernilla Nordqvist och Dani. Trist nog innebar domarmissen att Girlzen inte lyckades följa upp förra veckans viktoria med en ny trepoängare. Hoyzer Girlz tappar nu mark mot de fyra lagen framför sig, men nästa tisdag kan det bli revansch mot serietvåorna Islanders som åkte på sin första förlust i toppmötet med TGC.