Tufft motstånd väntar på tisdag

Hoyzer Girlz möter ett lag som bara förlorat poäng i en match. Herrlaget å sin sida ställs mot obesegrade tabelltrean. Är det nu lagen ska visa huruvida de är att räkna med, eller om det blir fortsatt kamp runt det nedre strecket?

Förra helgens träningsläger tycks ha gjort susen, då bägge Hoyzerlagen direkt gjorde sig förtjänta av trepoängare. Tyvärr blev Girlzen snuvade på sin vinst, men inte ens Korpens domare är ofelbara då matchavgörande beslut ska fattas inom bråkdelen av en sekund, gång på gång, match efter match, vecka efter vecka. Man brukar säga att sådant jämnar ut sig i längden, så Hoyzer Girlz får se till att fullfölja mot motståndarmålvakterna framöver.

Vi fick som bekant se ett lika nödvändigt som efterlängtat trendbrott i förra veckan då Hoyzer Boyz bröt sin fyra matcher långa förlustsvit och tog årets första seger. Hur mycket värdemätare det var återstår att se. Motståndet var om en ska vara helt ärlig inte det bästa och Hoyzer fick ett par billiga mål. Hoyzer Boyz har för varje match som gått hittat bättre linjer i spelet, men den största skillnaden från tidigare var viljan att ta avslut och dessutom få tillräckligt många bollar på mål för att det skulle bli farligt på returerna. Två av målen kom till efter att avslutet studsat ut till en Hoyzerspelare och det tredje fumlade målvakten själv in i buren.

Tisdagens motståndare bjuder sannolikt bättre motstånd och kommer kräva fullt fokus från avspark. Kärrtorpskamraterna har en ovana att dela poäng med motståndarna, är målsnåla både framåt och bakåt och blandar vinster mot topplagen med oavgjort mot tabellbotten. Till skillnad från Hoyzer Boyz är de dock obesegrade och placerar sig just nu på en tredjeplats efter förra veckans 2-0-vinst mot dittills obesegrade Enheten. Hoyzer Boyz måste sannolikt höja sig ytterligare en nivå i offensiven och dessutom sluta bjuda motståndarna på enkla mål, vilket har blivit en dålig vana. Däremot håller vi tummarna för att Kärrtorpskamraterna inte är lika ogina med bjudningar.

Hoyzer Girlz hade som vi redan avhandlat chansen att knappa in på toppkvartetten, men säsongens tydligaste Hoyzerfrispark omvandlades till kvittering för motståndarna när bollen sparkades ur händerna på Helena Malm utan åtgärd från domaren.

På tisdag vill Girlzen tillbaks i vinnarspåret, men möter riktigt tufft motstånd i Islanders. Tabelltvåan hade gått rent fram till förra veckans match där TGC blev för svåra. Hoyzer Girlz får å sin sida tillbaks sin skyttekung och ordinarie lagkapten Martina Bergman som saknades mot TT United. Girlzen behöver vinna fler 50/50-situationerna i eget straffområde så att lägen liknande det som föranledde kvitteringen senast och flertalet mål tidigare på säsongen inte ens uppstår. Tydligare kommunikation mellan backar och målvakt kan vara en bra början.

Med bara två omgångar kvar till sommaruppehållet känns den här omgången som lite av en vattendelare. Girlzen har redan visat på en hög högstanivå och har fått lite dåligt med utdelning för sitt stundtals fina spel. Hoyzer Boyz har växt för varje match och borde faktiskt ha goda poängchanser trots att det är obesegrade serietrean man möter. När solen gått ned över Farsta på tisdag har vi facit!