Hoyzer Girlz krossade serietvåorna

Det var egentligen aldrig något snack om saken. Tabelltvåorna Islanders hade inte något att sätta emot när Hoyzer Girlz tryckte gasen i botten. Siffrorna 4-0 var helt klart i underkant.

Islanders hade inte förlorat en enda poäng i seriespelet fram till förra omgången där serieledarna TGC blev för svåra. Därför såg det på förhand ut att bli en tuff utmaning för Hoyzer Girlz när lagen på tisdagskvällen ställdes mot varandra.

Men från minut ett var det Girlzen som tog kommandot. Innan publiken hunnit sätta sig hade Hoyzers damer hunnit vaska fram tre glödheta målchanser och ett par minuter senare sitter följaktligen också ledningsmålet efter att Tara Svensson tryckt in en målvaktsretur efter Malin Hanssons inspel.

Inte blev det sämre av att Pernilla Nordqvist strax därpå kunde sätta tvåan. Islanders hade inte mycket att sätta emot. När de väl fick tag i bollen pressades de till bolltapp av taggade Hoyzerspelare och när de väl kom till avslut gick det antingen långt utanför eller avstyrdes av Helena Malm i Hoyzerkassen.

När så lagets mittfältsdynamo Andrea Kumlien satte 3-0 var matchen i princip avgjord trots att första halvlek inte ens var slutspelad. Efter pausen fortsatte Hoyzers dominans även om den inte var fullt lika frenetisk som tidigare. Islanders fick lite mer boll, men deras anfallsförsök stoppades oftast enkelt av en för dagen supertajt backlinje.

Pernilla såg till att bli tvåmålsskytt då hon cementerade utskåpningen och Islanders ska vara glada att siffrorna stannar där. Hoyzer Girlz hade tillräckligt med chanser för att vinna tvåsiffrigt, men nöjde sig med en klar och minst sagt rättvis 4-0-seger. Detta var en lagseger med många hjältar där ett hårt jobb över hela banan, av samtliga spelare, betalade sig.

Nästa tisdag avslutas vårsäsongen med match mot den nya serietvåan Sörskogen Finest. Med det spel Girlzen visade på nu kan det inte bli annat än en ny vinst.