Förtäckt hot mot Hoyzerspelarna efter fiaskot

Efter en knappt godkänd första halvlek klappade Hoyzer Boyz ihop fullständigt mot serietreorna. Självklart är många besvikna och arga, men laget har även fått motta förtäckta hot från klubbens egen firma Kommando Hoyzer.

Hoyzer Boyz lyckades inte bibehålla förra veckans vinnande spel när de i tisdags ställdes mot tabelltrean Kärrtorpskamraterna. Det blev som bekant en rejäl utskåpning efter en otroligt svag laginsats i andra halvlek. Både lagledning och spelare har fått välförtjänt kritik för sättet de förlorade på. Till och med de spelare som prioriterade annat än matchen fick sig en rejäl skopa.

Mest hetska var dock klubbens hårdföra supporterfalang Kommando Hoyzer, vilka i ordalag som lätt kan uppfattas som hotfulla yttrade sitt missnöje med Hoyzer Boyz insats.

”Oacceptabelt. Stå upp för gamen på bröstet grabbar! KH ser er.” löd budskapet som levererades av en känd firmamedlem på klubbens facebooksida.

KH står naturligtvis för Kommando Hoyzer, som sedan länge inte dragit sig för att leverera förtäckta hotfullheter och kräva både skärpning och avgång av spelare och ledares i Svarta Gamens Sportklubb. Som värst var det på 00-talet när en högt uppsatt Hoyzerledare hittade en hotfull post-it-lapp på sin ytterdörr, med det korta meddelandet ”Avgå!!!” skrivet med av indignation darrig skrivstil.

En styrelsemedlem som på grund av den förhöjda hotbilden vill förbli anonym har kommenterat Kommando Hoyzers senaste utspel såhär:
”Spelarna är skamsna och väl medvetna om att de underpresterade å det grövsta. Det är vidare mycket möjligt att tränarstaben kommer att vidta disciplinära åtgärder. Men vi kan inte ge efter för hot eller påtryckningar, även om jag personligen i det här fallet inte uppfattar inlägget i fråga som ett sådant. Däremot vill jag å lagets vägnar be alla våra supportrar och anhängare om ursäkt för en riktigt svag insats. De ska kunna lite på att alla som iklär sig Hoyzertröjan kämpar och ger allt hela matchen, även om poängchanserna redan är borta. Så på det viset har skribenten helt rätt. Sedan är det i sig glädjande att de ser oss. Det var länge sedan jag såg dem.”

Frågan är om det gjuter olja på vågorna eller bara förvärrar en infekterad situation. Vi har förgäves sökt såväl tränarstab som spelare för en kommentar. Förhoppningsvis är det fullt fokus på förberedelserna inför vårsäsongens sista match, där tabelljumbon Bagarmossen Öfvre står för motståndet. Det är knappast värt att spekulera i vad en förlust i bottenmötet skulle innebära för Svarta Gamens herrlag.