Genomklappningen!

Det var allt annat än vackert att se. Hoyzer Boyz hängde med Kärrtorpskamraterna i en halvlek. Sedan vek man ned sig totalt vilket resulterade i den näst största förlusten i den hoyzerska historieskrivningen och en laginsats vi helst vill glömma så fort som möjligt.

Det är en bedrövad lagkapten Carlis Fridlund som möter pressen efter jättedebaclet mot serietreorna Kärrtorpskamraterna.
– Jag har svårt att analysera vad som blev fel. Vi har en halvlek där vi utan att spela bra åtminstone har kontakt, vi bjuder dem på ett par mål, de bjuder oss på ett. Sen i andra är vi inte ens där. Det är okej att förlora matcher. Det kan man göra med hedern i behåll, till och med vara nöjd med lagets insats. Nu slutade vi jobba som lag och det är inte ett okej sätt att förlora på. Det finns ingen ursäkt. Just nu känner jag bara besvikelse, säger Fridlund sammanbitet.

Det är inte ett okej sätt att förlora på

Många hade hoppats att förra veckans övertygande seger mot Wakanda skulle vara ett trendbrott, men matchen mot Kärrtorpskamraterna var på många vis ett återfall i gamla synder. Hoyzer spelar svårt och chansartat från minut ett och Kärrtorpskamraterna kan utnyttja ett felpass med att lite väl enkelt placera in bollen vid Hoyzerkeepern Johan Javelius bortre stolpe.

Svaret ska dock komma omgående. Fabian Lakander visar att det inte bara är motståndarna som kan spela med hög press, vinner bollen av en rödsvart back och kan kyligt rulla in kvitteringen. Men det är fortfarande Kärrtorpskamraternas som kommer i våg efter våg och just som vi börjat tro att Javelius med ett par suveräna räddningar spikat igen för kvällen slås ännu en passning rakt i gapet. Tre mot en gör de inga misstag och 2-1 är ett faktum.

Hoyzer Boyz skapar ett par halvchanser innan halvtid och känslan är att bara laget kan gå tillbaks till det enkla spelet, skapa sig ytor och utnyttja att motståndarna är rätt svajiga bakåt ska det helt klart finnas poängchanser. Därför ter sig andra halvlek som ett mysterium. Istället för mer rörelse och följsamhet, ett enklare grundspel och kampvilja får vi se det motsatta. Ett stillastående Hoyzerlag gör motståndarna bättre än de är och får se sig omsprungna gång på gång. Ett par snabba mål av Kärrtorpskamraterna och därefter är det proppen ur. De anfaller i överläge gång på gång och sätter i princip allt som går mot mål, ofta genom totala upprullningar av övermannade backar.

Maken till genomklappning har sällan skådats. Ett demoraliserat Hoyzer Boyz släpper in sju (7) mål i andra halvlek och det var inga muntra miner hos de gulsvarta när domare Aldin Imamovic till sist lät den barmhärtiga slutsignalen ljuda. Men det är som man säger bara att bryta ihop och komma igen. Laget kan mycket bättre än såhär, saknade en del nyckelspelare till matchen, men måste rannsaka sig för den usla inställningen i andra halvlek. Nu krävs seger mot tabelljumbon nästa vecka. Annars blir det skämskudde för spelarna under sommaruppehållet!