Kravet: dubbla segrar!

Det är skilda värdar i Svarta Gamens Sportklubb. Hoyzer Girlz har en fin insats i ryggen och visade att de kan slå vilket lag som helst i serien. Hoyzer Boyz stod för en pinsam andra halvlek och har istället för uppskattning fått motta hård kritik och förtäckta hot. Men på tisdag är ändå målsättningen densamma för bägge trupperna: det är bara seger som räknas!

Seriesäsongens första halvlek ska rundas av på tisdagskvällen och det är en säsong som såhär långt har blandat högt och lågt. Förra veckan skämdes vi bort av Girlzens fina spel och klara seger mot tabelltvåan, medan herrlaget bara fick oss att skämmas. Bägge lagen har tio poäng upp till toppen, så det ser mörkt ut för den som räknat med guldfirande i oktober. För att inte nerven ska gå ur redan halvvägs i mål måste det nog bli årets första hoyzerska sexpoängare denna vecka. För vad betyder egentligen förra veckans insatser när det nalkas vårsäsongsavslutning?

Ni har säkert hört det till förbannelse redan nu, men Hoyzer Boyz bjöd på en genant uppvisning i valhänthet mot Kärrtorpskamraterna. Den insatsen ska vid det här laget ha förpassats till historiens skräphög för spelarna förtjänar inte lyxen att skämmas. Skam är bara en form av egocentrisk självömkan för att man har gjort bort sig. Nu är de är skyldiga sig själva och supportrarna att ha full fokus på uppgiften framför dem, därmed basta! Förra veckans förlust betyder inte ett dyft när domaren väl blåser igång tisdagens match mot Bagarmossen Öfvre.

För Hoyzer Girlz är situationen något av det omvända. Efter att ha visat upp fantastisk fotboll och haft lekstuga med serietvåorna är utmaningen att inte ta formtoppen för givet. Fotboll är aldrig så enkel att matcherna spelas av sig själv ens om laget är inne i ett stim. I synnerhet inte i Svarta Gamens Sportklubb Hoyzer. Det gäller att satsa 100 procent även denna gång och visa aggressivitet över hela planen. Förra tisdagens storvinst betyder inte ett skit när domaren blåser igång matchen mot Sörskogens Finest.

Motståndet då? Om det är någon match Hoyzer Boyz kan räknas som favoriter i borde det vara i detta jumbomöte. Bagarmossens Öfvre har inte tagit en enda poäng och innehar ett skrämmande dåligt målsnitt med två fullträffar på sex matcher. Dessutom snittar de drygt 5 insläppta per match, jämfört med Hoyzer Boyz, marginellt bättre, 3,5.

Nu avgörs inte fotbollmatcher med statistik och gamla meriter. Hoyzer måste naturligtvis hitta tillbaks till det enkla och vara på alerten om det inte ska bli ett nytt fiasko. En seger skulle betyda att laget och tränarna trots en del sportsliga missräkningar kan gå in i uppehållet med någon sorts arbetsro. Förlust eller oavgjort och huvuden kommer att rulla.

Hoyzer Girlz ställs i sin tur mot välbekant motstånd i form av Sörskogen Finest, vilka tog över andraplatsen i serien tack vare Girlzens kross. Men vi vet att tabellplaceringen inte har särskilt stor betydelse om Svarta Gamens damer kommer upp i den nivå de hade i tisdags. En seger är också vad som krävs för att kunna utmana i toppen till hösten, även om det ser svårt ut att knappa in tio poäng på ettorna TGC som har gått rent under våren.

Summan av kardemumman är att det bara är segrar som räknas om lagen ska kunna gå in i sommarvilan någorlunda nöjda och med tränarteam som troligtvis kan räkna med fortsatt förtroende när höstsäsongen tar vid.

Med Gamen mot seger!