Delad pott i bottenmötet

Det var ett renodlat jumbomöte som gick av stapeln då Hoyzer Boyz ställdes mot Bagarmossen Öfvre i den sista serieomgången innan uppehållet. Visserligen blev det en svängig match men det märktes att det var två lag i motgång med stora svårigheter att få till det där sista.

Både Hoyzer Boyz och Bagarmossen Öfvre ville ta revansch efter förra veckans storförluster. I Svarta Gamens lag var det seger eller vanära på menyn och det börjar med en slev av det senare. Hoyzer beter sig yrvakna i matchinledningen, slarvar i såväl positionsspel som passingsspel. En markeringsmiss senare kan Bagarmissen nicka in ledningsmålet, tillika lagets blott tredje mål på säsongen.

Hoyzer kommer sakteligen in i matchen och börjar producera målchanser. Fabial Lakander är närmast två gånger om med frilägen som Bagarmossens skicklige målvakt lyckas rädda. Motståndarna är vassa då de tillåts komma upp i banan, men avsluten lämnar mycket att önska. 0-1-underläget står sig in i halvtid.

I andra halvlek tar Hoyzer Boyz ett tydligare grepp om matchen, rullar stundtals bra boll, men saknar som så många gånger förr skärpan framför mål. Men efter ett inlägg från Andreas Backlund kan Fabian Lakander med hjälp av en motståndarback styra bollen i mål. Kvitterat och i det läget är känslan att Hoyzer Boyz ska kunna vända till seger.

Dessvärre är effekten den motsatta. Spelet blir än mer slumpmässigt och stressat. Några småfula dueller med efterföljande tjafs skapar också en rätt trist stämning som inte på något vis höjer matchens kvalitet. Lagen byter chanser med varandra, har flera chanser som bara ska sitta, men bägge lagens för kvällen starkaste spelare vaktar målet.

Symptomatiskt slutar bottenmötet oavgjort, vilket såklart var en missräkning för Hoyzer Boyz sett till förutsättningar och den breda truppen, men fullt rimligt sett till matchbild. Bagarmossen Öfvre tog sin första poäng för säsongen och Hoyzer har nu sommaren på sig att hitta tillbaks till den formen som såg ut att vara i antågande efter vinsten mot Wakanda men som istället följts upp med två svaga insatser. Trist att se då vi vet att laget kan så mycket bättre.