”Jag funderar på att sluta med fotbollen”

Efter en resultatmässigt jobbig vårsäsong är det sommaruppehåll för Hoyzer Boyz, men tills fotbollssäsongen fortsätter i augusti har laget en tung jobspost att kompensera för.

När serierna i och med det oavgjorda jumbomötet i tisdags tog sommaruppehåll var det av allt att döma anfallaren Lars Gådebys sista insats i Hoyzer Boyz. Flyttlasset går mot Enköping, vilket innebär att han inte heller kommer att fortsätta som vital del i tränartrojkan. Det är inte ens säkert att han fortsätter med fotboll över huvud taget efter sin sejour i Svarta Gamens Sportklubb.

– Jag funderar på att sluta med fotbollen. Det har varit mycket skador på sistone. Åldern tar ut sin rätt.

Lars Gådeby värvades som målskytt till Hoyzer Boyz säsongen 2015, gjorde succé och vann planenligt skytteligan efter en urstark höst. Som boxspelare är han tämligen komplett – stark och svårflyttad, bra på huvudet och med en killerinstinkt som ofta saknats i laget. Dessutom har han ett fruktat långskott. Och gillar öl väldigt mycket.

Gådeby är inte helt tillfreds med sin insats sista säsongen som präglats av skadeproblem, där det blev ett enda mål från den forne skyttekungen. Men det är inte tal om att han har lämnat ett djupt avtryck i Svarta Gamens herrlag under sina år i klubben. Hur i all sin dar ska Hoyzer Boyz kunna ersätta hans kvaliteter på och vid sidan av planen?

– Jag vet inte om det går att ersätta mig. Ge någon av dem som har tjatat chansen. Äh, jag tror att det kommer att gå bra!

Fullt så övertygad är inte sportchefen Björnar Berger som har på sitt bord att ersätta anfallsesset.

– Det blir en svår uppgift att ersätta Lars. Vi har få naturliga strikers i laget och måste se över hur vi ska göra. Vi måste ju ha någon som ersätter på topp, men att helt ersätta Lars är omöjligt. Vi får se om det finns någon i laget som kan ta det jobbet.

Gådeby lämnar dock ett litet hoppets ljus till sina fans, att vi kanske trots allt inte sett det sista av honom i Hoyzertröjan:

– Det kan bli så att jag gör ett inhopp i Hoyzer Cup. Vi får se.

Hoyzer Cup 2018 går av stapeln lördagen den 1:a september!