Hoyzer Cup firar tioårsjubileum

Riktigt stora mästerskap bör inte spelas för ofta ifall de inte ska bli lika urvattnade som hockey-VM. Därför spelas som bekant VM eller EM i fotboll jämna år, liksom den i grussammanhang lika prestigefyllda Hoyzer Cup. Nu är det dags igen.

Sensommarsolens strålar silas dramatiskt genom grusdammet. Först syns bara långa skuggor som lösgör sig ur motljuset och den rökridå som rörs upp från det finkorniga naturunderlaget. Sedan fjorton kämpande individer med högst varierande fotbollskunskaper som ger allt, som vore det VM-final. Gröna kullar och industriella betongmonument och öldrickande supportrar ramar in scenen perfekt. Om vi varit i Stockholm på 80-talet hade det kunnat vara vilken fotbollsmatch i vilken förort som helst. Men inte idag.

Det kan vara… Det MÅSTE vara… HOYZER CUP!

– Som vanligt spelas cupen på grus och som vanligt är det planerat för sol, god mat och härligt socialt umgänge. Det kommer att bli toppen! säger Petra Åslund, ordförande i Svarta Gamens Sportklubb Hoyzer.

Och visst är det något av det som har kännetecknat Hoyzer Cup genom åren. Det är turneringen som förkroppsligar allt det korpfotbollen borde handla om – en lekfull hyllning till gruset, kamratskapen och den sanna fotbollsglädjen. Lördagen den första september avgörs sjätte upplagan av denna legendariska grusfotbollsturnering, som med detta också firar tioårsjubileum!

Vartannat år sedan 2008 har cupen lockat de skönaste lagen i Korpsverige, kryddat med internationella inslag, samt mängder med fans. Det gör att Hoyzer Cup med största sannolikhet är norra Europas, om inte världens, enda återkommande internationella fotbollsturnering på grus. Såhär i grusdödens fotspår är det extra angeläget att hylla detta urkorpigaste av underlag – gruset.

Hoyzer har ofint nog själva kammat hem titeln två gånger; 2010 och 2012. Regerande cupmästare inför 2018 års upplaga är Svineri Måndag i herrklassen, liksom BK Benbrott som blev historiska första mästare i den för 2016 års turnering nya damklassen. Liksom då avgörs cupen i herr- respektive damklass och platsen är Stockholms vackraste grusplan Hökarängens BP.

Svarta Gamens Sportklubb Hoyzer önskar spelare och supportrar hjärtligt välkomna! Mat och rikligt med Hoyzers egen ”sportdryck” kommer att finnas att köpa under hela dagen. Som vanligt hoppas vi på någorlunda god stämning, fint väder och törstiga och hungriga spelare och supporters. Skriv upp lördag den 1:a september i kalendern! De första matcherna sparkar igång kl 10.00 och strax efter klockan tre väntas cupmästarna koras. Därefter bär det enligt tradition av till vattenhålet Mickel Räv för gemensam öl och mer god mat för den hungrige!