Bakslag för skadade backstjärnan

Med endast fyra inspelade poäng efter halva serien kan en lojt konstatera att Hoyzer Boyz inte lyckats uppnå sitt mål inför säsongen. Lagom till träningarna inför omstarten körde igång på allvar drabbades det hårt prövade laget av ett nytt bakslag. Stjärnbacken Mikael ”Michelle” Edgren skulle ha gjort comeback efter sin korsbandsskada, vilket nu inte blir av.

Det var under fjolårets första försäsongsmatch Michelle Edgren satte in en synnerligen brutal glidtackling som han själv blev offer för. Foten fastnade i plastgräset och efter magnetröntgen kunde läkarna konstatera att korsbandet var av. Sedan dess har målsättningen varit återkomst i Hoyzer Boyz lagom till hösten 2018, men nu har backstjärnan, och laget, drabbats av ett tråkigt bakslag. Michelle berättar själv om det tråkiga beskedet:
– Allt ser bra ut och går som det ska, däremot är jag strängeligen avrådd från att spela innan sena hösten. Anledningen till att jag fått skjuta på comebacken beror inte på något bakslag i min rehab, utan på att jag bytt sjukgymnast. Den första sa att jag kunde spela i augusti, den andra sa att det var det dummaste hon hört. Jag litar mer på den andra. Jag skulle väl kunna börja spela sen höst egentligen, men inomhusspel har aldrig varit min grej så jag siktar på nästa utesäsong.

– Det känns trist förstås, men det är inte hela världen. Jag har ju tränat mycket på maltintag under sommaren så det kanske är lika bäst att jag får en vinter på mig att plocka bort extrakilona innan jag dundrar in på planen igen!

Det kändes som att du verkligen var på gång, eftersom du ledde tuffa fyspass för delar av laget. Vad har egentligen gått fel?
– Som sagt, ingenting egentligen. Förutom att jag kanske skulle valt en annan sjukgymnast från början. Men styrkan är tillbaka i benen, även om jag kanske borde skött vardagsövningarna något bättre för att få tillbaka den lilla balans jag hade innan. Det är där fokus ligger nu.

Har du provat att träna med boll?
– Ja, jag har kört dagliga bollpass med dottern hemma hela sommaren. Man kommer kanske inte upp i den bollvana som behövs för matchspel, men det har gett kvitto på att det funkar!

Hoyzer har haft stora problem med det defensiva spelet över hela banan under större delen av vårsäsongen, vilket många hoppats Edgrens återkomst skulle kunna råda bot på. Nu blir alltså inte den planerade comebacken av, vilket gör att backlinjen ser fortsatt tunn, trög och ålderstigen ut, något som är särskilt ogynnsamt på plastunderlag. Men Michelle tycker inte att laget borde fokusera på nyförvärv utan istället att kanske omdisponera laget och spelsystemet.
– Ingen trivs i en klubb som lägger mer fokus på att hitta ens ersättare än att optimera ens nytta för laget. Jag tror att man ska fokusera på att hitta ett optimalt spelsystem utifrån nuvarande trupp. En fördel när det går så dåligt är att man inte har något att förlora. Testa något helt nytt någon match – det kanske inte funkar, men det kan ge insikt i hur man kan justera vissa saker. Segregerad 3-3-uppställning med parkerad buss och alla snabba/tekniska på topp?

Lars Gådeby har sedermera lämnat Hoyzer både som spelare och tränare vilket gör läget i tränartrojkan mycket osäkert inför resten av säsongen. Michelle medger att han har fått förfrågningar från klubbledningen om att steppa in i den vakanta tränarrollen.
– Ja, det har jag. Men jag tror inte att klubbens demokratiska approach till träningar är en gynnsam miljö för mig att agera i. Jag fokuserar på min rehab under hösten och tar nya tag nästa säsong. Vem vet, då kanske det även är bättre förutsättningar för mig att kliva in i en tränarroll?