Heroisk upphämtning av Hoyzer Girlz

Seriesuveränerna TGC har inte förlorat en poäng på hela säsongen och med 3-0 i halvtid såg det ut att bli en till bekväm seger. Men Hoyzer Girlz ville annorlunda!

Det var äntligen dags för omstart efter en lång, varm sommar och Hoyzerspelarnas pepp gav en atmosfär över Västboda BP som gick att ta på. Efter en chansfattig inledning vaknade matchen till liv, men det första målet gjorde serieledarna TGC.  Tabellettorna hade gått som tåget, har vunnit samtliga matcher och såg efter ledningsmålet bekväma ut. Det dröjde inte heller länge innan tvåan satt bakom Helena Malm i Hoyzermålet.

Inte blev det bättre av kommunikationsmissen som gjorde att Hoyzerkeepern och Karin Hailee gick på samma boll, med resultatet att Helena boxade bollen rakt på näsan på sin egen back. Bollen ansiktsnickades stenhårt i egen bur och TGC kunde gå in i halvtidsvilan med en komfotabel 3-0-ledning.

Hoyzer Girlz hade redan i första halvlek stått för ett par fina lägen, främst genom Martina Bergman. Nu satsade man allt på ett kort och satte full fart framåt. TGC verkade mest intresserade av att spela av matchen, försökte hålla bollen inom laget, men Hoyzerspelarna pressade förtjänstfullt högt upp i banan med många bollvinster och fasta situationer efter rensningar som belöning.

Till slut gav det även resultat i målprotokollet. Pernilla Nordqvist gjorde sin sista seriematch i Hoyzer Girlz och fick kröna avskedet med ett snyggt mål, säker på huvudet efter en perfekt slagen hörna där en samtidigt undrade var TGC-backarna höll hus. Målet gav naturligtvis extra energi till laget. TGC gick alltmer över till att lyfta långt för att komma ur pressen, men allt som oftast stod Hoyzers backlinje rätt och kunde ta undan uppspelen.


Pernilla Nordqvist målade i sin avskedsmatch

Hoyzer Girlz stod för många fina kombinationer och var nära ett par gånger om innan nästa måljubel. Dani drog till från distans och bollen fick en sån där skön båge över målvakten och in under ribban som ger en fotbollsälskare rysningar av välbehag.  2-3 och plötsligt var Girlzen inne i matchen på riktigt igen, inte bara för att hyfsa till siffrorna, utan för att jaga poäng!

Den tillresta Hoyzerklacken slet sitt hår då Martina rundade målvakten och bara hade att lägga bollen i det öppna målet, men på något märkligt vis lyckas snubbla både på bollen och sina egna ben. Emmy Angeklint hade även hon ett gyllene läge då hon fick bollen sopren mitt framför målet, men osjälviskt valde att passa den ut ur situationen.

Men Martina revanscherade sig för sin kalasmiss när hon efter en djupledslöpning vinkar in bollen i nätmaskorna bakom TGC-målvakten. 3-3 och den makalösa upphämtningen var ett faktum. De sista minuterna byter lagen chanser med varandra utan att få till det där sista och då domare Tina Lundqvist blåste av matchen firade Hoyzer Girlz som om de vunnit. För visst kändes det som en vinst att ta igen ett hopplöst 0-3-underläge och snuva serieledarna på deras första poäng denna säsong.

Om inte annat var det en solkar moralisk seger. Otroligt starkt gjort av hela laget som aldrig vek ned sig och gav upp även då allt tycktes som förgjort med självmål och missade toklägen. Poängen innebar dock inga större förändringar i tabellen där Hoyzer Girlz ligger kvar på femteplats med sex poäng upp till det övre strecket. Nästa vecka väntar sexpoängsmatch mot tabellsexorna Vega FC.