Inför Hoyzer Cup: Vega FC

Nedräkningen till Hoyzer Cup är igång! Världens förmodligen sista internationella fotbollsturnering på naturunderlaget grus firar tioårsjubileum och inför detta lägger vi fokus på de deltagande lagen. Sandra Gustavsson i Vega FC beskriver laget som ett gäng mammor som träffas efter barnens nattning och spelar fotboll ihop.

Lagnamn: Vega FC
Grundat: 2018
Hemvist: Vega, Haninge
Antal Hoyzer Cup: Första

Kan du berätta lite om Vega FC?
– I februari 2018 var vi några mammor som saknade fotbollen och därför drog i gång föräldrafotboll i Vega. Vi märkte att det fanns ett stort intresse, och anmälde ett korpenlag. Därefter fylldes det snabbt på med spelare, och vi är ofta 20 pers på träningarna.

Hur kom ni först i kontakt med Hoyzer?
– Vi har flera i laget som spelat i olika korpenlag tidigare.

Vad kännetecknar Hoyzer Cup?
– Vi är helt nya på detta, och vet egentligen inte så mycket

Vad har ni för målsättning mer ert deltagande?
– Målsättningen är väl egentligen alltid att vinna, men framför allt har vi så grymt roligt tillsammans och vill spela så mycket som möjligt.