Trubbigt och tempofattigt då Hoyzer Boyz föll

Hoyzer Boyz har det fortsatt svårt och inkasserade en ny förlust, denna gång 0-2 mot Gruesome FourFour Twosome. Insatsen på tisdagskvällen var långtifrån dålig, men det är tydligt att laget har en bit kvar till sin fulla potential.

Höstmörkret hade lagt sig över Farsta IP lagom till Hoyzer Boyz skulle begå omstart av serierna. Temperaturen var perfekt för fotboll och plasten inte alls lika brännande fnösktorr som under vårens sista matcher. Förutsättningarna för bra fotboll var alltså optimala, men om det funnits en publik hade de fått se en tempofattig första halvlek med många felpassningar och märkliga beslut.

Inget av lagen ville blotta sig bakåt, det bjöds på få chanser, där Johan Javelius i Hoyzermålet var med på den egentligen enda hundraprocentiga farlighet som skapades under första halvlek. 0-0 inför andra halvan och Hoyzer Boyz gick in med intentionen att få upp bolltempot och låta motståndarna springa sig trötta.

Men Svarta Gamens lag får sämsta möjliga start. Efter att John Hollingworth misslyckats med sin nu för tiden obligatoriska skjuta-mål-direkt-på-avspark kan motståndarna driva upp bollen, vika inåt och ganska snyggt trycka dit bollen vid Johans första stolpe.

Trots den hoyzerska intentionen att öka tempot fortsatte spelet i sakta mak, med många avbrott för att hämta förlupna bollar. Det är skandal att Farsta IP inte kan ha någon form av bollnät bakom målen för sjumannaspel. Minst fem minuter av varje halvlek gick till att springa efter boll.

Att Hoyzer Boyz har uppförsbacke blev extra tydligt då Andy Backlund efter en märklig bollstuds frispelade en Gruesomespelare som bara hade att tacka och sätta bollen i öppet mål. De gulsvarta blixtrade till några gånger med fina spelsekvenser, men det låste sig allt som oftast i de avgörande lägena. Nog fanns det bud på mål åt båda håll, men inget av lagen visade särskilt stor skärpa i boxen.

Följaktligen blev det inga fler mål och Svarta Gamens herrar kunde bistert notera säsongens sjätte nollpoängare. Det var knappast viljan eller intentionerna det var fel på och det är naturligt att passningarna och samspelen inte sitter efter ett uppehåll präglat av vila och maltintag. Men det krävs att laget börjar bryta sina ganska förutsägbara rörelsemönster för att det ska bli vassare på offensiv planhalva.

Med förlusten ligger Hoyzer Boyz stabilt kvar som nästjumbo, men eftersom de andra lagen på nedre halvan också förlorade sina matcher är det fortsatt ovisst kring det nedre strecket. Matchen mot Ivar Lo Park Rangers kan bli något av en vattendelare för om Svarta Gamens herrar ska ha fortsatt kontakt med lagen över nedflyttningsstrecket eller snart vara helt avhängda.