Inför Hoyzer Cup: Svineri Måndag

Om en vecka är det dags för världens förmodligen sista internationella fotbollsturnering på grus: Hoyzer Cup! Lagom till cupens tioårsjubileum riktar vi fokus på de deltagande lagen och turen har kommit till de regerande herrlagsmästarna Svineri Måndag. Noak Lönn ger oss en inblick i klubbens långa och brokiga historia.

Lagnamn: Svineri Måndag
Grundat: 2001
Hemvist: Gröna linjen, Söderort
Antal Hoyzer Cup: Andra

Kan du berätta lite om Svineri Måndag?
– Svineri Måndag grundades i millenniets början i ett kollektiv i Malmö. Hela laget fick plats i en bil (nästan). Vi hette från början Svineri MC för att injaga fruktan i motståndarna, innan de fått se oss och kunde slappna av. 2006 flyttade vi till Stockholm och har spelat söder om stan sedan dess på otaliga grusplaner, även om det blivit konstgräs nu. Med en rösts marginal blev tröjorna brungula 2008. Har aldrig lyckats sätta något grundspel men är oftast lite bättre på fotboll än vad motståndarna tror och för närvarande leder vi närvarande div 8 Söder(!)

Hur kom ni först i kontakt med Hoyzer?
– Här sviker minnet lite men personligen tror jag det var när jag träningsspelade lite med Hoyzer via laget Tikitania som jag spelade med då. Minns att flaggorna och uppslutningen imponerade. Sen tror jag Svineri mött Hoyzer nån gång i seriespel men minns inte hur det slutade.

Vad tycker du kännetecknar Hoyzer Cup?
– Kärlek till fotbollen! Bra stämning, många matcher och ingen som ballar ur och börjar tjafsa.

Vad har ni för målsättning mer ert deltagande?
– Guld! Vi är ju regerande mästare!