Välkomna till Hoyzer Cup!

Snart är två års i det närmaste olidlig väntan över! På lördag spelas äntligen den sjätte upplagan av Hoyzer Cup på Hökarängens mjälla grus. Tolv deltagande lag innebär nytt rekord och extra glädjande att de är jämnt fördelade mellan dam- respektive herrklassen.

Hoyzer Cup firar tioårsjubileum och gör det med pompa och ståt! När den vartannatåriga turneringen första gången gick av stapeln 2008 spelades all korpfotboll i Stockholm på grus, en detalj som idag däremot gör cupen speciell. Sedan 2010 har den dessutom haft internationell status, vilket med största sannolikhet gör Hoyzer Cup till ett unikum. Är det någon annan som känner till en internationell grusfotbollsturnering i Sverige eller annorstädes?

12 deltagande lag utgör det Dirty Dozen som ska kämpa om ära, berömmelse, snyggast skrubbsår, samt äta gott, dricka ymnigt med sportdryck, umgås och trivas i fotbollsgemenskapen. Priser och pokaler får vi inte heller glömma, men förhoppningsvis blir dagen givande för alla oavsett om troféskåpet för utökning eller ej.

Hökarängens Bollplan är rankad som Stockholms kanske finaste grusplan, pittoreskt belägen vid foten till den av sopor och byggmassor skapade Högdalstoppen, och i skuggan av förbränningsanläggningens skorsten som är ett besjunget betongmonument, ett landmärke och en given del av Stockholms skyline.

På cupen blir det också årspremiär för Hoyzer Sport – Svarta Gamens vederkvickande sportdryck! Denna kommer liksom annan dryck att finnas till försäljning i kantinen tillsammans med delikata godsaker och mat. Det kommer förmodligen finnas dåligt med växel, så vi föredrar om ni kan betala med Swish.

Hoyzer Sport kan ge förhöjda nivåer av dopamin och endorfiner, vilket såklart är trevligt. Men vi avråder å det skarpaste från bilkörning i samband med inmundigande av den gyllene energibrygden. Lämna bilen hemma istället – du kommer inte att ångra dig (förrän möjligtvis dagen efter)!

Hoyzer Sport – läskande sportdryck för den seriöse korpfotbollsspelaren

Finalerna beräknas vara färdigspelade lagom till kl 16, då kalaset avslutas med ett besök på stamhaket Mickel Räv. Som ett specialerbjudande för cupdeltagare kan du få en pizzabuffé inklusive en öl för facila 105 kronor. Vi hoppas att så många som möjligt vill slå följe med Hoyzerspelarna till denna klassiska kvarterskrog och dricka öl ur Hoyzerglas!

Svarta Gamens Sportklubb Hoyzer hälsar spelare och supportrar hjärtligt välkomna på lördag!

Mer information, karta till planen och spelschema hittar du här…