Hoyzer Boyz tabelljumbo efter ny förlust

Det var inga muntra miner efter säsongens åttonde förlust som även innebar att Hoyzer Boyz rasade till tabellens absoluta botten. Liksom de senaste matcherna spelade laget bra, men saknar fortfarande det där sista framåt.

Vi har hört och sett det så många gånger de senaste åren. Ett Hoyzer Boyz med målkramp som stundtals spelat fin fotboll,  utan att få till målskyttet och samtidigt släpper in enkla mål. Matchen mot Uppta-Getton var en typexempel på de matcher som präglat de senaste säsongerna, med ett Hoyzerlag som tycks ha matchen under kontroll men ändå i slutändan står som förlorare.

För det var Hoyzer Boyz som tog kommandot i matchinledningen genom att lugnt rulla bollen inom laget och kombinera ett stort bollinnehav med fina kombinationer. Fabian Lakander var ständigt farlig på topp om än lite för ensam i de avgörande situationerna, borde haft med sig en solklar straff och kunde med lite flyt fått in både ett och två mål. Men det var varken Fabians eller resten av Hoyzers afton denna gång heller.

– Vi hade en plan inför matchen som jag tycker att vi till en början genomför väldigt bra. Vi låter bollen göra jobbet och spelar med tålamod för att komma såga oss framåt i banan. Det var bara målen som saknades, sammanfattade lagkapten Carlis Fridlund laginsatsen i första halvlek.

Andra halvlek fortsatte som den första där Hoyzer har det mesta av spelet och skapar de bästa chanserna. När Uppta-Getton får en man utvisad var det många publiken som trodde att Svarta Gamens herrar skulle utnyttja läget och äntligen få utdelning. Effekten blev den motsatta och Hoyzer Boyz förlorade helt initiativet och det fina spelet, något som förbryllar Fridlund:

– När vi får spela i numerärt överläge är det som att vi glömmer allt det där med tålamod. Plötsligt börjar vi försöka slå svåra, avgörande passningar och lyfta långt istället för att dra nytta av att vi är en mer på banan och har större ytor. Jag vet inte om det är en mental grej, att vi blir stressade när vi försöker höja tempot, men det har varit så i varje match där vi sagt att vi ska spela bollen snabbare. Plötsligt gör vi mängder med misstag.

Väl fulltaliga tog det inte lång tid innan Uppta-Getton tog ledning i matchen, ett mål som kom från ingenstans ur ett läge som knappt ens var ett läge. När Hoyzer alltmer desperata tryckte på för att få till en kvittering blev läget ännu värre, med mer slarv, felaktiga beslut och chanspassningar. Motståndarna fick flera giftiga kontringslägen på onödiga bolltapp och till slut kunde de punktera matchen med 2-0-målet nära inpå slutsignalen.

– Vi har inte marginalerna med oss på det vis motståndarna har idag, varken framåt eller bakåt, fortsätter kapten Fridlund bedrövat.
– Vi får inga enkla mål och det sätter sig i skallen efter ett tag. Jag tror alla i laget är jäkligt less på att förlora. Men vi tar med oss en till stora delar bra match, där vi bara inte lyckas få in bolljäveln.

Med förlusten såg sig Hoyzer Boyz passerade av bottenkollegorna Bagarmossen Öfvre som rekryterat klokt efter sin usla säsongsinledning. Kanske borde även Hoyzer se över truppen inför slutsporten. Något måste börja hända i resultatväg snart om det inte ska bli nedflyttning.

Nu har laget tre veckors uppehåll innan nästa match och därmed goda möjligheter att fokusera på träning, slipa formen och få motgångarna ur skallen. För en sån här match ska Hoyzer inte förlora om de håller huvudet kallt hela matchen igenom.